hoelang gaat een spa mee
15 juli 2022

Hoe lang gaat een spa mee?

Hoe lang gaat een spa mee? Dit is een zeer logische vraag, want een spa kopen is een flinke investering. Bovendien maakt het daarna een groot deel uit van je tuin of woning. De meeste mensen kiezen er zelfs voor om hun tuin er specifiek op aan te passen. Het zou dan zonde zijn als de spa het na relatief korte tijd al begeeft of als je al snel een nieuwe aan moet schaffen. 

In dit artikel kun je lezen hoe lang een spa gemiddeld meegaat. Bovendien geven we je tips voor de onderhoud van een spa. Hierdoor kun je de duurzaamheid van de spa vergroten.  

Hoe lang gaat een spa mee?

De levensduur van een spa hangt af van de kwaliteit van het product. In de meeste gevallen gaan spa’s die gemaakt zijn van lage kwaliteit materialen niet erg lang mee. Dit in tegenstelling tot spa’s van goede merken die van hoogwaardige materialen zijn gemaakt. Ook draagbare en opblaasbare hottubs gaan niet zo lang mee. De levensduur van een spa hangt in principe af van twee factoren: de kwaliteit van de onderdelen en het onderhoud dat aan de spa gepleegd wordt. 

Door de grote verschillen tussen spa’s zijn er ook grote verschillen in levensduur. Een spa kan tussen 5 en 20 jaar meegaan. De goedkopere types en modellen zijn van lagere kwaliteit en gaan hierdoor niet lang mee, zeker als ze ook nog eens niet goed onderhouden worden. Een spa van hoge kwaliteit, die ook nog eens goed verzorgd wordt, kan wel 20 jaar of zelfs langer worden gebruikt. 

Tips voor onderhoud van een spa

Wil je weten hoe je de levensduur van jouw spa kunt verlengen? Zorg er goed voor! In de meeste spa’s zijn bepaalde onderdelen van plastic gemaakt. Deze onderdelen zijn het meest gevoelig omdat ze het minst goed tegen de chemicaliën kunnen die in een spa gebruikt worden. Deze plastic delen zullen daarom het eerst slijten. Zorg er daarom voor dat deze elementen schoongemaakt worden na het gebruik, veeg ze regelmatig af met een zachte doek. Het is ook belangrijk om de hele spa te reinigen wanneer deze geleegd is en voordat je de spa weer vult. Regelmatige schoonmaakbeurten zullen snelle slijtage tegengaan. Hiermee verleng je de levensduur van de spa. 

Daarnaast heeft de apparatuur die in de spa aanwezig is periodiek onderhoud nodig. Bij aankoop van jouw spa wordt een gebruikshandleiding geleverd. Hierin wordt vermeld hoe je de onderdelen van de spa moet onderhouden. Houd je goed aan deze richtlijnen. Als je het onderhoud niet correct of onvoldoende uitvoert dan zouden onderdelen defect kunnen raken. Maak gebruik van filters, stofzuigers en andere verzorgingsproducten om de spa goed schoon te houden en maken. Zo kun je er jarenlang van genieten! 

Spa’s bij Wellness Tuinier

In dit artikel heb je antwoord gehad op de vraag: Hoe lang gaat een spa mee? Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Wij leveren uitsluitend spa’s van het merk Aqualife, deze zijn namelijk van hoge kwaliteit en gaan daarom lang mee. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Een duurzame spa van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Een modern en strak ontworpen spa. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Een uiterst exclusieve spa in een prachtig modern design. De spa heeft veel exclusieve kenmerken. Op dit moment is dit de beste en meest verfijnde spa die in Europa te koop is. Verschillende indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!