hoevaak moet je een spa filter vervangen
18 juli 2022

Hoe lang moet je een spa filteren?

Hoe lang moet je een spa filteren? Een spa is een ware verrijking van jouw leven, je kunt er heerlijk van genieten met je partner, gezin, vrienden of gewoon alleen. Voor de duurzaamheid van de spa en voor jouw gezondheid is het echter wel nodig om de spa goed te onderhouden. Daar hoort het filteren van de spa ook bij. Maar hoe lang moet die filterpomp aan staan? In dit artikel geven wij daar antwoord op. 

Hoe lang moet je een spa filteren?

De filter van een spa heeft een belangrijke taak: Het vangt haren op, houdt vezels van zwemkleding tegen en zorgt ervoor dat ander vuil opgevangen wordt. Dit is niet alleen belangrijk voor de gezondheid van de gebruiker, maar het voorkomt ook dat het vuil in apparatuur komt waar het schade kan aanrichten. 

Een moderne spa is meestal voorzien van verschillende opties voor een filter cyclus. Maar welke kun je het best kiezen: 4 uur, 12 uur of doorlopend? Een spa voor thuis hoeft niet constant te draaien, behalve als het bad meer keer per dag gebruikt wordt. Een filter cyclus tussen twee en acht uur, twee keer per dag, zou voldoende moeten zijn om het bad schoon te houden. 

Mensen gebruiken hun spa allen op een andere manier. Het is daarom belangrijk om een filter cyclus vast te stellen die voor jouw situatie geschikt is. 

Wat is een filter cyclus?

Een filter cyclus is een periode waarin de pompen van de spa aanstaan, ongeacht of de spa gebruikt wordt. Water en chemicaliën worden dan door het filtersysteem en de leidingen gecirculeerd. Deze cyclus is nodig omdat een bubbelbad vol stilstaand water de perfecte voedingsbodem is voor bacteriën. Het is daarom belangrijk om het water regelmatig te laten circuleren. De verontreinigingen worden eruit gefilterd voordat het water onhygiënisch kan worden. 

Hoe vaak moet de pomp van een spa draaien?

Voor een goede filter cyclus kun je het best streven naar de kortste cyclus die nodig is om het water schoon te houden. Hoe lang dit is hangt af van verschillende factoren zoals het gebruik en de kwaliteit van het water. Je kunt daarom het best experimenteren om achter de beste filter cyclus te komen. Om je te helpen geven we je enkele richtlijnen:

  • Twee personen, incidenteel gebruik: Twee keer per dag een cyclus van twee uur filteren;
  • Een klein gezin of een stel dat regelmatig gebruik maakt van de spa: Twee keer per dag een cyclus tussen drie en vier uur filteren;
  • Een groot gezin of veelvuldig gebruik: Twee keer per dag een cyclus van zes tot 8 uur filteren.

Door veel fabrikanten worden cycli van acht tot twaalf uur aangeraden. Dit blijkt echter in de meeste gevallen niet nodig te zijn.  

Spa’s bij Wellness Tuinier

Hoe lang moet je een spa filteren? In dit artikel heb je antwoord gekregen op deze vraag. Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Een duurzame spa van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Een modern en strak ontworpen spa. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Een uiterst exclusieve spa in een prachtig modern design. De spa heeft veel exclusieve kenmerken. Op dit moment is dit de beste en meest verfijnde spa die in Europa te koop is. Verschillende indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?