spa plaatsen op kunstgras
21 juli 2022

Een spa op kunstgras; kan dat?

Een spa op kunstgras; kan dat? Steeds meer mensen kiezen voor een zwembad of spa in de eigen tuin. Hier komt echter nog een keus bij kijken: Voor wat voor oppervlak of omgeving om het bad kies je? Voorheen werd er vooral gekozen voor harde oppervlaktes zoals bestrating. Steeds vaker wordt er echter gekozen voor kunstgras. Hier bestaan goede redenen voor want stel je maar eens voor: Op een warme zomerdag stap je de spa uit, je voeten worden omringd door heerlijk zacht kunstgras. Klinkt ideaal toch, maar een spa op kunstgras; kan dat echt? 

Een spa op kunstgras; kan dat?

Kunstgras is zeer geschikt als materiaal om een spa heen. Misschien is kunstgras zelfs de perfecte zwembadomgeving. Het materiaal biedt namelijk vele voordelen zoals duurzaamheid, veiligheid, het is onderhoudsvriendelijk, hygiënisch, biedt zeer goede afwatering en het ziet er het hele jaar lang prachtig uit.  

We bespreken de voordelen afzonderlijk op een uitgebreidere manier: 

Voordelen van kunstgras rond een spa

Kunstgras is zeer duurzaam, het is simpelweg gemaakt om lang mee te gaan. Zo kan kunstgras goed tegen het in- en uitstappen van de spa, daarnaast voorkomt het ook dat er vuil of modder het huis in wordt gelopen. 

In de spa wordt gebruik gemaakt van chemicaliën om het water schoon te houden. Kunstgras is hier goed tegen bestand. Gras kan er minder goed tegen waardoor gele plekken in het gras ontstaan. Je hoeft met kunstgras geen gebruik te maken van kunstmest om je gazon er goed uit te laten zien. 

Het nadeel van bestrating rond de spa is dat het heel glad kan worden. Kunstgras zal veel minder glad worden, hierdoor is het een veiligere oplossing. Daarnaast is kunstgras ook zachter en daardoor vergevingsgezind. Als iemand valt of uitglijdt op kunstgras, dan zal de val een stuk minder hard zijn dan op natuursteen of bestrating. Kunstgras is daardoor een hele goede keus voor mensen met jonge kinderen of voor ouderen. 

Kunstgras is enorm makkelijk in het onderhoud. Elke week maaien is niet nodig, simpelweg met een bezem het vuil eraf vegen en je gazon ziet er prachtig uit! Daarnaast zorgt kunstgras ervoor dat de spa goed schoon blijft. Vuil als modder en zand blijven dankzij het kunstgras namelijk niet onder de voeten hangen. 

Veel mensen kiezen voor gras rond een zwembad of spa. Eén van de redenen daarvoor is dat het water dan goed kan weglopen in de grond. Je hebt ten slotte altijd last van opspattend water en water dat uit het bad meekomt wanneer je eruit stapt. Het nadeel van gras is dat het hier niet goed tegen kan. De chemicaliën zorgen voor verkleuring van het gras en op hete zomerdagen is het bovendien erg slecht voor het gazon. Het gras kan namelijk verbranden. Kunstgras heeft dezelfde kwaliteit voor afwatering, er blijven daardoor geen plassen rond de spa blijven staan. Een groot voordeel is bovendien dat het niet zal verkleuren. 

Het laatste voordeel van kunstgras is dat het er in de winter ook prachtig uitziet. 

Het nadeel van kunstgras

Een spa op kunstgras; kan dat? Kunstgras is niet geschikt als ondergrond voor een spa. Nu je de voordelen van kunstgras hebt gelezen, kunnen wij ons voorstellen dat je voor deze optie wilt kiezen. Een spa heeft echter een stevige, gelijkmatige en stabiele ondergrond nodig. Je kunt daarom het best de meest geschikte plek zoeken voor de spa. Daarna graaf je dit deel af, vul het met zo’n 2-3 cm zand, druk het zand stevig aan en daarboven op stort je materiaal als grind, beton of je plaatst bestrating. Je kunt ook kiezen voor een stevig en gelijkmatige basis zoals een terras van hout. Deze moet dan wel een zeer solide goede basisstructuur hebben.  

Spa’s bij Wellness Tuinier

In dit artikel heb je antwoord gekregen op de vraag: Een spa op kunstgras; kan dat? Wij zien  kunstgras niet als een geschikt product om onder een spa te leggen, daarentegen wel om de spa heen.  

Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Bij ons kun je niet alleen terecht voor wellness artikelen, wij zouden je ook kunnen helpen met het ontwerp van de tuin en de gehele tuinrenovatie. 

In ons assortiment spa’s kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende Types en indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?