17 november 2020

Zeep en bruisballen in een spa: kan dat?

Heeft u een spa of wilt u er een aanschaffen? Wilt u weten of u zeep of bruisballen in een spa kunt gooien? Spa’s zijn bedoelt voor ontspanning en wij kunnen ons voorstellen dat het u fijn lijkt om zeep of bruisballen in uw spa te stoppen. Dit raden wij echter niet aan. Wilt u weten waarom? In dit artikel vertellen we alles wat u moet weten.

Wat is een spa?

Een spa wordt ook wel een spa genoemd. Een spa is een bubbelbad met zit- en ligplekken. Het water is verwarmd en kan zelf op het gewenste aantal graden Celsius worden gebracht. Spa’s zijn voorzien van jets en massagestralen. Deze stralen zijn goed voor uw spieren en bieden ontspanning voor lijf en geest.

Spa’s zijn er in alle soorten en maten. Daarnaast zijn de opties zeer uiteenlopend. Zo kunt u bijvoorbeeld een trappetje, ledverlichting of zelfs een geluidsinstallatie aan uw spa toevoegen.

Zeep of bruisballen in een spa

Wanneer u geniet van uw spa kunnen wij ons voorstellen dat u een bruisbal of zeep aan het water wilt toevoegen voor een fijne geur of extra ontspanning. Een bruisbal is echter niet nodig omdat een spa zelf al de optie tot bubbelend water biedt. Zeep en bruisballen zorgen voor een prettige geur, maar het water zal na gebruik wel ververst moeten worden.

Daarnaast bevatten sommige zepen bepaalde stoffen die de binnenkant van uw spa en de waterleidingen kunnen beschadigen. Vandaar dat wij afraden om zeep of bruisballen in het water te stoppen. Heeft uw spawater een nare geur? Hoogstwaarschijnlijk is dit op een andere manier op te lossen.

Stinkend spa water schoonmaken

Wanneer er bepaalde geuren uit uw spawater komen kunt u een aantal dingen doen. Zijn deze geuren chemisch? Dan heeft u waarschijnlijk te veel chloor toegevoegd aan het water. Verwijder een aantal tabletten om dit te normaliseren.

In vele andere gevallen van stinkend water zit het bad vol met bacteriën dit is op te lossen door het water te verversen, maar kan ook komen door een tekort aan schoonmaakmiddelen. Wanneer het water groenig oogt is er sprake van algengroei en dient u het water zo snel mogelijk te verversen.

Spa aanschaffen?

Bent u op zoek naar een spa en wilt u graag in gesprek over de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie. Heeft u nog een aantal prangende vragen? Ook dan staat onze deur voor u open.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is een zwemspa en wat zijn de mogelijkheden?
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg