polypropyleen zwembad
30 mei 2022

Wat is het verschil tussen een polyester zwembad en een hydropool?

Ben je op zoek naar een geschikt zwembad voor in jouw tuin? Het is dan verstandig om je goed te informeren, want de keus is enorm. De ontwikkeling op gebied van zwembaden is de laatste jaren namelijk razendsnel gegaan. Dan hebben we het niet alleen over het gebruik van verschillende materialen, maar ook wat type zwembaden betreft. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een spa, een plunge pool of een polypropyleen zwembad. 

Een zeer populaire keus is het polyester zwembad, daarnaast zijn er steeds meer mensen die voor een hydropool gaan. Maar wat is nu eigenlijk het verschil tussen een polyester zwembad en een hydropool? In dit artikel kun je er alles over lezen! 

Wat is een polyester zwembad?

De naam zegt het al; een polyester zwembad is een bad dat gemaakt is van polyester. Dit is een kunststof die zeer geschikt is om zwembaden van te fabriceren. Voorheen werden zwembaden vooral van beton gemaakt, zogenaamde bouwkundige zwembaden. Dat was erg veel werk, was vrij prijzig en had enkele nadelen. Een polyester zwembad wordt in de fabriek vervaardigd. Het wordt in een standaard vorm gemaakt door meerdere lagen polyester tegen elkaar te persen. Zo ontstaat een sterk en duurzaam geheel. 

Het grote voordeel van een polyester zwembad is dat het zeer snel te plaatsen is, meestal is één dag voldoende. Dat komt omdat het zwembad in zijn geheel in het gegraven gat geplaatst wordt. Technische installatie in gebruik maken, randafwerking plaatsen, zwembad vullen en je kunt zwemmen! Polyester zwembaden zijn bovendien in veel verschillende vormen en formaten te bestellen. Zo kun je ook kiezen voor een kleiner bad zoals een plunge pool als je weinig ruimte hebt in de tuin. 

Wat is een hydropool?

Een hydropool is een zwembad dat voorzien is van een jetstream zwemmachine. Dat is een machine die een straal water met kracht het zwembad in blaast. Hierdoor kun je tegen de stroom in zwemmen, je moet zelfs flink doorzwemmen om gewoon op je plaats in het zwembad te blijven. De hydropool is daardoor vooral geschikt voor de sportieve zwemmer. 

Een hydropool kun je in verschillende maten krijgen, maar om echt rendement te halen uit het zwembad kun je het beste een hydropool bestellen in de volgende maten: 500x200x135. Je hebt dan voldoende ruimte om goed te kunnen zwemmen. Een hydropool in deze maten past in vrijwel iedere tuin. 

Wat is het verschil tussen een polyester zwembad en een hydropool?

Er zitten meerdere verschillen tussen een polyester zwembad en een hydropool. Het belangrijkste verschil is dat de hydropool is voorzien van een jetstream zwemmachine. Hierdoor ontstaat er een flinke stroming in het zwembad. Dat maakt het zwaarder om tegen deze stroom in te zwemmen, dit levert meer verbranding van calorieën op en er wordt meer spierkracht aangesproken. 

Natuurlijk kun je in een polyester zwembad ook gewoon baantjes zwemmen, afhankelijk van de grootte van het zwembad. Het is echter minder zwaar, omdat het niet voorzien is van een jetstream. Een polyester zwembad is een veelzijdig zwembad met veel gebruiksgemak. 

Andere verschillen tussen de twee zwembaden zitten in de details zoals afwerking. Zo kan de hydropool afgewerkt worden met mozaïektegels naar keus. Een polyester zwembad is onmiddellijk gebruiksklaar. Een ander verschil zit in de prijs. Polyester zwembaden zijn al verkrijgbaar vanaf zo’n €10000,-. Een hydropool kost zo’n €28.000,-. 

Een hydropool of een polyester zwembad?

Waarvoor moet je kiezen; een hydropool of een polyester zwembad? Wil je weten wat de beste keus is voor jou? Het best kun je dan bepalen waarvoor het zwembad het meest gebruikt gaat worden. Ben je iemand die wil zwemmen om fit te worden? Kies dan voor een hydropool! Wil je een zwembad in eigen tuin voor verschillende doeleinden, voor jezelf om een keer baantjes te trekken, voor de kinderen om plezier te hebben of gewoon om te relaxen op een warme dag? Dan is een polyester zwembad de beste keus.

Het is zonde om een hydropool aan te schaffen als je geen gebruik maakt van de mogelijkheden van de zwemmachine. De hydropool van Wellness Tuinier levert maar liefst 400 m3/u, dat in tegenstelling tot een normale jetstream die 45 m3/u levert. Wil je echt trainen? Dan is dit een geweldige keus. Je kunt de machine in drie verschillende standen zetten. 

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Ben jij op zoek naar een geschikt zwembad voor in jouw tuin? Bestel het dan bij Wellness Tuinier! Bij ons kun je namelijk alle mogelijke zwembaden vinden, bovendien kunnen wij het gehele project van A tot Z uitvoeren. Wij kunnen een ontwerp maken, het zwembad plaatsen en de gehele tuin renoveren. Nu je het verschil weet tussen een polyester zwembad en een hydropool hopen wij dat je een keus hebt kunnen maken. Maar het kan natuurlijk ook dat je op zoek bent naar een spa of een polypropyleen zwembad. Wij voorzien je graag van advies en raad!

Via onze website kun je onze producten bestellen of een offerte op maat aanvragen. Wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?