Wat betekent m3/u bij zwemmachine?
26 augustus 2022

Wat betekent m3/u bij een zwemmachine?

Als je vroeger een zwembad in je eigen tuin wilde, dan had je één keus: Een zogenaamd bouwkundig zwembad. Deze werd echt gebouwd in je tuin, natuurlijk nadat er een flink gat in je tuin gegraven was. Het bouwen van zo´n zwembad was een enorm werk. Daardoor duurde het best lang en de kosten ervan waren flink hoog.

Tegenwoordig heb je als consument veel meer keus; polyester zwembaden, hoogwaardige zwembaden van polypropyleen en spa´s. Deze zwembaden zijn niet alleen vaak voordeliger dan de oude bouwkundige zwembaden, binnen enkele dagen kun je er al gebruik van maken.

Niet veel mensen zullen echter nog van een Hydropool gehoord hebben. Dit is een type zwembad dat geschikt is voor echte zwemfanaten. Zo´n Hydropool kan voorzien worden van een jetstream, maar ook van een zwemmachine. Maar wat betekent m3/u bij een zwemmachine eigenlijk? In dit artikel kun je er alles over lezen.

Wat is een zwemmachine?

Een zwemmachine kun je zien als een reguliere jetstream, maar dan een flink stuk krachtiger. Een jetstream of zwemmachine heeft echter dezelfde functie: Ze verplaatsen met kracht een bepaalde hoeveelheid water. Hierdoor kun je als gebruiker van het zwembad tegen de stroom inzwemmen. Een Hydropool is dan ook een zwembad dat ontwikkeld is voor consumenten die echt willen zwemmen.

Deze zwembaden worden regelmatig gebruikt door professionele sporters zoals zwemmers, triatlon atleten en fanatieke fitness liefhebbers.

Wat betekent m3/u bij een zwemmachine?

Een reguliere jetstream heeft een vermogen van zo´n 45 m3/u. Een zwemmachine levert echter een veel hoger vermogen, namelijk tot 400 m3/u. Maar wat betekent m3/u bij een zwemmachine? Dit staat voor de hoeveelheid water dat de machine per uur kan verplaatsen. Bij een zwemmachine gaat het dus om 400 m3 water per uur. Dat is een enorme hoeveelheid water. Als gebruiker zul je dus flink moeten doorzwemmen wil je hiertegen in kunnen zwemmen of zelfs maar op de plaats blijven liggen.

Gelukkig kun je een zwemmachine in verschillende standen zetten, daardoor kan je het ook ietsje rustiger aan doen. Een Hydropool met zwemmachine blijft echter altijd een zwembad dat vooral geschikt is voor sporters en fanatieke zwemmers.

Een zwembad met zwemmachine kopen

Lijkt zo´n zwembad met zwemmachine je wel wat? Bij Wellness Tuinier kun je de volgende bestellen:

  • Hydropool® 5×2 basic: Dit zwembad is standaard voorzien van de volgende opties: Comfortabele trap, 50 mm isolatie, LED verlichting, tegenstroom installatie 1.5 KW (2 standen), RVS skimmer;
  • Hydropool® 5×2 fun: Dit zwembad is standaard voorzien van de volgende opties: Comfortabele trap, 50 mm isolatie, LED verlichting, tegenstroom installatie 1.5 KW (2 standen), RVS skimmer, 4 massagejets.
  • Hydropool® 5×2 trainer. Dit zwembad is standaard voorzien van de volgende opties: Comfortabele trap, 50 mm isolatie, LED verlichting, RVS skimmer, zwemmachine 400m3/u.

De Hydropool trainer is dus het enige zwembad met een zwemmachine. Deze is dan ook het meest geschikt voor (professionele) sporters en fanatieke zwemmers. Het basismodel biedt al aardig wat mogelijkheden en is geschikt voor de recreatieve zwemmer.

Wil je een zwembad met een hoop mogelijkheden zoals een jetstream en massagestralen? Kies dan voor de Hydropool fun. Deze is zeer geschikt voor kinderen, maar ook voor mensen die echt willen zwemmen en daarna genieten van ontspannende massagestralen.

Wellness Tuinier; voor het project van A tot Z

Wat betekent m3/u bij een zwemmachine? In dit artikel heb je antwoord gekregen op deze vraag. Tevens hebben we je meer verteld over Hydropools. Bij Wellness Tuinier kun je terecht voor zwembaden met jetstreams en zwemmachines, maar ook voor andere soorten zwembaden en alle benodigdheden. Je kunt deze bestellen via onze webshop.

Wellness Tuinier biedt echter nog veel meer mogelijkheden. Wil jij een zwembad in je tuin laten plaatsen? Dan kunnen wij het project van A tot Z voor jou uitvoeren. Je kunt bij ons dus terecht voor een ontwerp, wij plaatsen het zwembad en wij renoveren jouw gehele tuin. Natuurlijk doen wij dit aan de hand van jouw wensen!

Heb je interesse in onze diensten? Neem dan contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?