26 augustus 2022

Wat is een zwemmachine?

Hou jij van zwemmen als sport of recreatie? Ga je regelmatig naar een openbaar zwembad om baantjes te trekken? Je zou dat ook kunnen doen in de vertrouwde omgeving van je eigen huis. Tegenwoordig bestaan er namelijk zogenaamde hydropools met zwemmachines. Maar wat is een zwemmachine?

In dit artikel kun je meer lezen over hydropools, we leggen uit van een zwemmachine is en je kunt bepalen of dit type zwembad geschikt is voor jou.

Wat is een hydropool?

Een hydropool kun je zien als een regulier zwembad in een bepaald formaat (500 cm x 200 cm x 135 cm). Het zwembad is voorzien van alle luxe die je van een modern bad mag verwachten zoals pomp, filtersysteem en een mooie afwerking zoals bijvoorbeeld mozaïek tegels.

De hydropool heeft echter nog meer te bieden: het is voorzien van een jetstream systeem. Deze wordt aan één zijde van het bad geïnstalleerd. De jetstream brengt met hoge kracht water in het zwembad, hierdoor ontstaat een sterke stroming. Deze stroming is bedoeld om tegen in te zwemmen, zo kun je een echte workout doen in je eigen zwembad.

De jetstream zorgt voor een bepaalde verplaatsing van water, in de meeste gevallen ligt deze waterverplaatsing rond 45 m3/u.

Wat is een zwemmachine?

Een zwemmachine kun je zien als een jetstream, maar dan veel krachtiger. Verplaatst een jetstream zo´n 45 m3/u, de zwemmachine kan zelfs 400 m3/u leveren. Dat is enorm veel meer dan een normale jetstream.

Een zwembad voorzien van een zwemmachine gaat daardoor nog een stap verder dan een reguliere hydropool. Natuurlijk kun je de zwemmachine in verschillende standen zetten, je hoeft niet continu tegen deze zware stroming in te zwemmen.

> Lees ook: Wat betekent m3/u bij een zwemmachine?

Wat zijn de voordelen van een zwemmachine?

Een zwemmachine heeft als product zijn eigen voordelen, deze zijn:

  • Geeft de gebruiker de mogelijkheid om echt te kunnen zwemmen;
  • Je hoeft geen baantjes te zwemmen, maar kan continu doorgaan;
  • Dit levert een flinke conditietraining workout op,
  • Kan in verschillende standen gezet worden.

De zwemmachine heeft bovendien een belangrijk voordeel boven een jetstream: Het levert veel meer vermogen en zorgt daardoor voor een veel krachtigere tegenstroom.

Voor wie is een zwembad met zwemmachine bedoeld?

Een zwembad met zwemmachine is bedoeld voor mensen die echt willen zwemmen als sport. De machine verplaatst dusdanig veel water per uur, dat je echt flink moet zwemmen om gewoon op je plek in het zwembad te kunnen blijven liggen. Hou je van zwemmen of ben je atleet en wil je in je eigen tuin goed kunnen trainen? Dan is een hydropool met zwemmachine de juiste keus voor jou!

Ben je een recreatief zwemmer en wil je af en toe echt zwemmen in je eigen zwembad? Zoek je meer vertier voor de kinderen? Of ben je op zoek naar een combinatie tussen een zwembad en een spa? Dan kun je het best kiezen voor een hydropool dat is voorzien van een reguliere jetstream.

Wellness Tuinier; voor alle soorten zwembaden

Wat is een zwemmachine? In dit artikel heb je antwoord gekregen op deze vraag. Zou je zo´n hydropool met zwemmachine willen hebben? Bij Wellness Tuinier kun je deze bestellen. Natuurlijk plaatsen wij het zwembad ook met alle liefde voor jou. Wij zijn niet voor niets dé wellness specialist van Nederland. Bij ons kun je terecht voor alle producten en diensten op gebied van wellness. Tevens kunnen wij het gehele project van A tot Z voor je uitvoeren.

De hydropool met zwemmachine is geschikt voor mensen die echt willen zwemmen als sport. Natuurlijk kun je bij ons ook terecht voor andere soorten zwembaden zoals polypropyleen zwembaden, plunge pools van polyester en spa´s. Daarnaast plaatsen wij ook overkappingen, zodat je het hele jaar gebruik kunt maken van het zwembad. Heb je interesse in onze producten? Je kunt ze bestellen via onze webshop.

Wil je gebruik maken van onze diensten? Neem dan contact met ons op. Je kunt dat doen door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op de website.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

zwembad noordoosten
Zwembad voor rolstoelgebruikers
Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?