spa binnen of buiten
13 juli 2022

Waar kun je het beste een spa plaatsen: binnen of buiten?

Spa’s zijn razend populair. Ze zijn dan ook niet voor niets een echte tuintrend. De meeste mensen installeren een spa in de tuin, maar wist je dat een bubbelbad net zo goed binnenshuis geplaatst kan worden? Maar hoe weet je nu of je een spa het beste binnen of buiten kunt laten plaatsen? In dit blog zetten we de voordelen en de nadelen voor beide opties voor je op een rijtje, zodat jij straks een weloverwogen keuze kunt maken.

De voor-, en nadelen van een spa binnenshuis

Voordat we de voor-, en nadelen van een spa binnen voor je op een rijtje gaan zitten, is het allereerst belangrijk om te bepalen wat jouw motivatie is voor het kopen van een spa. Wil jij jouw tuin een luxere uitstraling geven? Wil je investeren in je gezondheid? Heb jij veel last van pijntjes door bijvoorbeeld artritis? Dit zijn belangrijke punten om over na te denken voordat je een spa binnen of buiten laat plaatsen.

Voordelen van een spa binnen

  • Privacy. Het maakt niet uit of je op het platteland woont of in een stad, als je jouw spa binnenshuis laat plaatsen heb je geen last van nieuwsgierige buren en voorbijgangers.
  • Gemak. Een spa binnenshuis is makkelijker, omdat je geen extra stappen hoeft te nemen om gebruik te maken van je spa. Je kunt er instappen wanneer je wilt, zelfs zonder slippers aan te trekken.
  • Geen last van slecht weer. Met een spa binnen hoef je je geen zorgen te maken over het weer. Je hoeft geen rekening te houden met de felheid van de zon (en dus geen zonnebrand te smeren) en je hebt ook geen last van regen, wind of sneeuw. Je spa blijft binnenshuis ook beter beschermd, wat minder onderhoud betekent.

Nadelen van een spa binnen

  • Installatie. Een spa in je huis installeren is een enorme klus. De kans is groot dat er aanpassingen aan je huis gedaan moeten worden. Dit kunnen kleine aanpassingen zijn, maar ook grote. Een spa weegt als snel tussen de 200 en 350 kilo (zonder water!) ; je hebt dus een stevige basis nodig. Daarnaast heb je elektriciteit, stromend water en een afvoer nodig in de ruimte waar je de spa wilt installeren.
  • Ventilatie. Een spa in huis zorgt voor een hoge luchtvochtigheid; het verwarmde water van de spa verdampt namelijk. Dit kan zorgen voor beschadigingen aan je muurbekleding, gipsplaten of verf. Als je hier geen last van wilt hebben, zul je moeten zorgen voor een goed ventilatiesysteem.

De voor-, en nadelen van een spa buitenshuis

Wil je genieten van de frisse lucht in je tuin en tegelijkertijd ontspannen in een warm bubbelbad? Hou je van de geluiden van de natuur? Dan is een spa buiten voor jou een goed idee. Je kunt een spa zowel bovengronds als ondergronds laten installeren en je kunt je spa compleet maken met een prachtig tuinontwerp.

Voordelen van een spa buiten

Makkelijke levering en installatie. In vergelijking met het plaatsen van een spa binnenshuis, is een bubbelbad in de tuin installeren een stuk gemakkelijker. Natuurlijk moet er nog steeds een goede fundering zijn en moeten de vereiste elektrische aansluitingen geïnstalleerd worden, maar de totale installatiekosten zullen een stuk lager zijn.

Open ventilatie. Over een goede ventilatie hoef je je geen zorgen te maken in de buitenlucht. De vochtigheid die gecreëerd wordt door je spa wordt gewoon weggeblazen door de wind.

Prachtige omgeving. Je hebt altijd natuur om je heen met een spa in de tuin; dat is toch dubbelop genieten? Je kunt in je spa genieten van de zonsondergang, je tuin bewonderen, je kunt luisteren naar het gezang van de volgens en de verschillende geuren opsnuiven van de seizoenen. Je wordt met een spa buitenshuis helemaal één met je omgeving.

Nadelen van een spa in de tuin

Minder privé. Hou je van privacy? Dan is een spa in de tuin misschien een minder goed idee. Gelukkig zijn hier verschillende oplossingen voor te bedenken, zoals een creatief tuinontwerp.

Minder gemak. Wil je genieten van je spa, dan zul je naar buiten moeten lopen, ook als het regent of koud is buiten. Ook om het water te testen, de filters schoon te maken en al het andere onderhoud uit te voeren zul je naar buiten moeten.

Een spa kopen bij Wellness Tuinier

Of je nu een spa buiten of binnen wilt, bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. Al onze spa’s leveren de wellness ervaring waar je naar op zoek bent.

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Een duurzame spa van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Een modern en strak ontworpen spa. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Een uiterst exclusieve spa in een prachtig modern design. De spa heeft veel exclusieve kenmerken. Op dit moment is dit de beste en meest verfijnde spa die in Europa te koop is. Verschillende indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je één van deze spa’s bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?