17 november 2020

Ideale ondergrond voor een spa

Wilt u graag een spa aanschaffen voor in uw tuin? Bent u benieuwd wat u moet doen om een spa zo goed mogelijk te kunnen plaatsen? Wanneer spa’s gevuld zijn is het gewicht van het bubbelbad vrij veel. Om ervoor te zorgen dat een spa niet wegzakt moet u dus een stevige ondergrond hebben. Bent u benieuwd naar wat voor grond de ideale ondergrond vaan een spa is? In dit artikel leggen we alles uit.

Wat is een spa?

Spa’s zijn bubbelbaden die voorzien zijn van comfortabel lig- en zitplaatsen. Het water in een spa kan worden verwarmd tot zeer aangename temperaturen. Het bad beschikt over vele jets en massagestralen die zorgen voor (spier)ontspanning. Een spa heeft veel mogelijkheden en voordelen. Zo kunt u een spa gedurende het gehele jaar gebruiken, hoeft u weinig onderhoudswerkzaamheden te ondernemen en kunt u uw spa voorzien van led verlichting en geluidsinstallatie.

Waar plaats ik mijn spa?

Spa’s worden over het algemeen in een tuin geplaatst, maar kunnen ook binnen worden bevestigd. Wanneer u een spa aanschaft moet u helder hebben waar u het voorwerp wilt plaatsen. Veel mensen willen in een spa niet gestoord worden door pottenkijkers en plaatsen daarom een spa op een plaats waar ze beschut kunnen zitten. Dit heeft als bijkomend voordeel dat u geen of weinig last van de wind zal hebben.

Maar u moet ook rekening houden met de ondergrond van een spa. Een spa kan namelijk niet op gras worden geplaatst. Dit zal zorgen voor verzakking. Een alternatief is om een spa op een houten vlonder te plaatsen, maar dit heeft als nadeel dat er geluidsoverlast kan plaatsvinden door de trillingen van het hout.

Een ideale ondergrond voor een spa is een gestorte of bewapende betonnen plaat van minimaal 10 centimeter dikte. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de grond rondom een spa niet glibberig wordt. Zo kunt u altijd veilig in en uit uw spa stappen. Wanneer u een spa in een hoek wilt bevestigen is het verstandig om het apparaat los van de muur te zetten. Zo voorkomt u trillingen die geluidshinder opleveren.

Spa aanschaffen

Ben u tevreden met dat wat u gelezen heeft over spa’s? Wilt u graag een spa aanschaffen of meer informatie ontvangen? Voor extra informatie kunt u terecht op onze site, maar natuurlijk ook even bellen.

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving
spa plaatsen in zeeland
Spa kopen in de provincie Zeeland