03 november 2020

Maakt een spa lawaai?

Bent u op zoek naar een plek waar u helemaal tot rust kunt komen en waar u heerlijk kunt ontspannen? Houdt u ervan om in verwarmd water te relaxen? Dan is een spa echt wat voor u.

Spa’s zijn bij uitstek bedoelt voor ontspanning vanwege hun zeer comfortabele massagestralen. Bent u echter bang dat deze stralen en de vele bubbels in het water zorgen voor lawaai en geluidsoverlast? Dat is nergens voor nodig. In dit artikel vertellen we alles over spa’s en hoe u het geluid dat dit apparaat met zich meebrengt kunt minimaliseren.

Wat is een spa?

Een spa is een elektronisch bubbelbad dat voorzien is van comfortabele lig- en zitplaatsen en ontspannende massagestralen. Het bad is voorzien van veel gemakken en neemt veel van uw stress weg. Het bad is dus goed voor uw fysieke en mentale gesteldheid.

De naam spa is overigens van oorsprong de naam van het Amerikaanse merk dat deze baden produceerde. Vanwege de bekendheid en populariteit is de merknaam al lange tijd opgenomen in ons taalgebruik als synoniem voor deze spa’s.

Maakt een spa lawaai?

Spa’s maken van zichzelf wel redelijk wat geluid, maar vaak niet dusdanig veel dat het storend wordt. Het geluid dat een spa veroorzaakt heeft een brommend geluid en komt vaak weg bij de warmtepompen. Deze pompen kunnen intern of extern, bijvoorbeeld in een schuurtje of vlak naast de spa, worden geplaatst.

Het geluid van deze warmtepompen komt vaak doordat de pompen niet goed geïsoleerd zijn. Een andere oorzaak kan zijn dat de spa op een plaats staat waar het geluid van de spa niet voldoende wordt tegengehouden. Dit kan zijn als de spa op een plek staat waar geen of te weinig wanden omheen staan.

Hoe beperk ik het geluid van een spa?

Het geluid dat een spa maakt kan op verschillende manieren worden geminimaliseerd. De behuizing van uw interne of externe pomp is vaak gemaakt van licht materiaal. Door deze lichte materialen, zoals bijvoorbeeld kunststof, is de isolatiewaarde zeer laag. Dit kunt u oplossen door de bestaande pompbehuizing aan de binnenkant te isoleren. Dit kan door de warmtepomp los te maken en aan de binnenkant van de panelen te voorzien met isolatieplaten. Lijm of schroef deze platen vast aan de binnenkant en werk de naden en randen zorgvuldig af met acustitape. Zo zorgt u ervoor dat uw isolatie beschermd is tegen olie, vocht en vuil.

Verder kunt u bij plaatsing van uw spa ervoor zorgen dat de spa is beschermd met geluidsdichte schuttingen of wanden. Zo zorgt u ervoor dat u en uw buren geen last hebben van het geluid. Ook is het verstandig om uw spa te plaatsen op zware betonnen tegels. Dit is meer geluid dempend dan bijvoorbeeld vlonders of ander materiaal. Als laatste tip bij aanleg geven wij u graag mee dat het qua geluidshinder zeer bevorderlijk is om uw spa en de eventueel externe pomp zwevend te plaatsen. Voor meer vragen over het beperken van uw spa lawaai kunt u ons altijd vragen om advies.

Spa aanschaffen

Wilt u graag een spa? Wilt u dat wij u helpen met het maken van een zo stil mogelijk spa? Wij kunnen u met onze expertise van alle gemakken voorzien en ervoor zorgen dat uw spa geen geluidsoverlast geeft. Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op voor de mogelijkheden en extra informatie.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving