hoe lang hottub opwarmen
18 juli 2022

Hoe lang moet je een hottub opwarmen?

Hoe lang moet je een hottub opwarmen? Een mooie hottub is aanlokkelijk omdat ze groot, authentiek en heet zijn. Als jij je vrienden uitnodigt voor een avond badderen in de tuin, dan wil je geen lauw of koel bad aanbieden. De beste manier om te genieten van een hottub is als het water een temperatuur heeft rond de 38 graden Celsius. Maar hoe lang duurt het voordat het bad deze temperatuur heeft bereikt? En zijn er manieren om dit te versnellen? 

Hoe lang moet je een hottub opwarmen?

Het opwarmen van een hottub tot een temperatuur die veilig en aangenaam is duurt in de meeste gevallen zo’n vier uur. Het kan echter variëren tussen drie en acht uur, afhankelijk van bepaalde factoren. Je kunt dan denken aan de grootte van het bad en de start temperatuur van het water. 

Heb jij een grote spa die een tijd niet heeft aangestaan? Dan zal het wel eens meer dan 6 uur kunnen duren voordat het water op een aangename temperatuur is. Heb je een wat kleiner bad en maak je hier regelmatig gebruik van? Dan hoef je de spa waarschijnlijk niet zo heel lang op te warmen; tussen de drie en vier uur. Er zijn echter manieren om het opwarmen te versnellen.

Manieren om het opwarmen van een spa te versnellen

Het lijkt voor de hand liggend, maar toch is het een belangrijk gegeven: De starttemperatuur van het water bepaalt hoe lang het duurt om de spa op te warmen. Sommige mensen laten daarom hun spa altijd aanstaan. Natuurlijk is dit een persoonlijke keuze, het kost immers constant stroom terwijl je het bad niet gebruikt. Beide keuzes hebben echter bepaalde voordelen. Als je bijvoorbeeld in Spanje of Italië zou wonen, dan zou het een makkelijke keus zijn. Het klimaat is warmer, dus het water van de spa blijft warmer. Om de ideale temperatuur te bereiken hoeft de spa dan niet zo lang op te warmen. 

In Nederland is het echter niet altijd warm. In de koudere maanden is het daarom verstandig om de spa aan te laten staan, zeker als je nog regelmatig wilt genieten van het bubbelbad.  

Een andere belangrijke factor die invloed heeft op de temperatuur van het water is de omgevingstemperatuur. Nu zou je kunnen denken dat je daar niets aan kunt doen, maar dat is niet helemaal waar. Je zou namelijk de omgeving kunnen beïnvloeden door de wind tegen te houden rond de spa. Je kunt dit op de volgende manieren doen:

  • Plaats een hek om de tuin;
  • Plaats een schutting op de plek waar de wind meestal vandaan komt;
  • Planten of struiken kunnen ook als natuurlijke barrière werken;
  • Laat een overkapping plaatsen.

Als je een spa wilt plaatsen in je tuin, dan is het verstandig om de beste plek daarvoor te kiezen. Iedere tuin heeft een bepaalde ligging ten opzichte van de zon. De plek die het meest in de zon ligt is de beste plek in jouw tuin. Het maakt daarom veel verschil of je een tuin op het zuidwesten hebt of op het noordoosten. Houd hier goed rekening mee! Door de spa op een zonnige plek te plaatsen blijft het water goed op temperatuur. Dat scheelt een hoop tijd en elektriciteitskosten. 

Spa’s bij Wellness Tuinier

In dit artikel hebben wij je antwoord gegeven op de vraag: Hoe lang duurt het opwarmen van een hottub? Wil jij ook graag een spa in de tuin? Bij Wellness Tuinier heb je een enorme keus aan verschillende spa’s. 

In ons assortiment kun je kiezen uit drie verschillende categorieën:

  • Aqualife line: Duurzame spa’s van hoge kwaliteit. Zeer geschikt voor het hele gezin, keus uit meerdere vormen van 3 tot 6 personen. Heeft weinig onderhoud nodig;
  • Premium line: Zeer goed afgewerkte spa’s met hoog rendement en hoge duurzaamheid. Biedt een hoge therapeutische ervaring. Modern en strak ontworpen spa’s. Verschillende indelingen van 5 tot 6 personen;
  • Exclusive line: Uiterst exclusieve spa’s in prachtig modern design. De spa’s hebben veel exclusieve kenmerken. Op dit moment zijn dit de beste en meest verfijnde spa’s die in Europa te koop zijn. Verschillende indelingen voor 4 of 5 personen.

Wil je een spa in één van deze categorieën bestellen? Je kunt bij ons ook terecht om de omgevingstemperatuur van de spa te optimaliseren, bijvoorbeeld door middel van een overkapping of een tuinrenovatie. 

Via onze website kun je de verschillende spa’s geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende spa’s of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa

zwembad op noordwesten
Hoe ver moet beplanting van de zwembadrand afstaan?
zwembad wanneer er regen valt
Stroomt mijn zwembad over als het regent?
spa zelf aanleggen of laten doen
Een hydropool aanleggen; hoe lang duurt dat?
mogelijkheden van een zwemspa
Wat is het verschil tussen een whirlpool en een spa?
afmetingen spa
Een spa op maat laten maken; kan dat?
spa acht personen
Een spa samenstellen: zo doe je dat!
Bestaat er een 3-hoeks spa?
De kleur van de buitenbak van een spa; heb je daar keus in?