zonnepanelen voor een spa
31 mei 2021

Hoeveel zonnepanelen zijn er nodig voor een spa?

Heeft u een spa of zou u graag een spa willen aanschaffen? Bent u zich aan het verdiepen in het stroomverbruik van spa en vraagt u zich af hoeveel zonnepanelen u daarvoor nodig hebt? Spa’s zijn prachtige apparaten die enorm veel ontspanning bieden, maar nemen helaas wel wat stroomkosten met zich mee.

Om de stroomkosten van een spa omlaag te halen kunt u gebruik maken van zonnepanelen. Maar hoeveel zonnepanelen zijn er nou nodig om het stroomverbruik van een spa te compenseren? Dat leggen we u in dit artikel uit.

Wat is een spa?

Niet zelden zien wij dat mensen de begrippen hottub en spa door elkaar halen. Om deze reden leggen we u graag nog eens goed uit wat een spa is. Indien u dit wel weet kunt u gerust dit stukje tekst overslaan. Een spa is een apparaat waar men even volledig tot rust kan komen.

Een spa verbruikt stroom om op te warmen, bubbels te produceren en massagestralen te laten stralen. Een spa is perfect voor mensen die ervan houden om te relaxen in verwarmd water. Het verschil tussen een spa en een hottub is

Wat zijn de stroomkosten van een spa?

Het opwarmen van het water, het behouden van de temperatuur en het bieden van andere functies is voor een spa niet te doen zonder het verbruiken van stroom. Om zo zuinig mogelijk om te gaan met een spa is het verstandig om het apparaat constant aan te laten staan.

Dit klinkt misschien gek, maar zorgt ervoor dat het water niet steeds opgewarmd hoeft te worden. Vaak opwarmen kost namelijk meer stroom dan het constant houden van de temperatuur. Een spa verbruikt op dagelijkse basis in de stand-by stand zo’n 0,70-1,40 Euro per dag. Bij gebruik kunnen de stroomkosten oplopen tot zo’n 1,70 Euro per dag.

Stroomverbruik spa compenseren met zonnepanelen

Het stroomverbruik van een spa kost dus nogal wat op jaarbasis. Voor de meeste mensen die een spa kunnen betalen is dit geen groot probleem, maar toch is het fijn als de stroomkosten van een spa kunnen worden gecompenseerd met zonnepanelen. Maar hoeveel zonnepanelen zijn er nou nodig om een spa te voorzien van stroom? We hebben hierboven verteld hoeveel stroom het verbruik van een spa kost. Bij een gemiddeld gebruik van twee keer per week zo’n anderhalf uur in uw spa verbruikt u per week zo’n 80-90 kWh. Dit betekent dat u per jaar zo rond de 4.000 kWh stroom kwijt bent aan uw apparaat.

De zonnepanelen die u koopt moeten het vermogen hebben om dit op te kunnen brengen. Het vermogen van zonnepanelen wordt uitgedrukt is WP. De factor die gebruikt wordt is 0,85. De rekensom wordt dan 4.000 x 0,85. Dit komt uit op 3.400 WP. 10 zonnepanelen hebben in de regel zo’n 3250 WP. Dit betekent dat 11 zonnepanelen volstaan om het stroomverbruik van een spa te compenseren.

Meer weten over zonnepanelen en spa’s

Wilt u graag meer informatie over het stroomverbruik van een spa? Heeft u een aantal persoonlijke vragen omtrent spa’s en zonnepanelen? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving