Wil je een polypropyleen zwembad kopen in Duitsland? Dat is niet nodig, want er zijn tegenwoordig genoeg leveranciers van polypropyleen zwembaden in Nederland, zoals Wellness Tuinier. Wellness Tuinier ontwerpt, produceert en installeert al jaren professionele polypropyleen zwembaden.

Een polypropyleen zwembad wordt ook wel een polypropeen zwembad genoemd, of afgekort als PP. Dit type zwembad kun je zowel binnenshuis als in de tuin laten plaatsen en is in bijna alle maten leverbaar.

Een PP zwembad is onverwoestbaar en daarnaast zeer duurzaam. Het is een UV bestendig zwembad, wat betekent dat straling van de zon geen schade aanbrengt aan het bad en het ook niet zal verkleuren. Een polypropyleen zwembad kan op verschillende manieren ontworpen worden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een hoektrap, een smalle trap of een trap over de gehele breedte. Ook is het mogelijk om een ligbank of een zitbank te laten plaatsen. Of wat dacht je van een lamellennis? De afdekking van het zwembad kan hierin worden opgerold.

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een overkapping voor je zwembad. Je hebt dan geen last meer van vuil of bladeren in het zwembad. Ook blijft het water langer op temperatuur. Je kunt de overkapping gewoon openschuiven als het te warm wordt in het bad.

Polypropyleen zwembad Duitsland

Vroeger werden polypropyleen zwembaden voornamelijk in Duitsland geproduceerd, maar tegenwoordig hoef je de grens niet meer over voor dit type zwembad. Maar wat is polypropyleen precies? Het is een hoogwaardige kunststof, een thermoplastisch polymeer dat ook wel polypropeen of PP genoemd wordt. Dit type plastic is zeer sterk en UV bestendig, waardoor het zwembad nagenoeg niet zal verkleuren. De wanden van het zwembad zijn 8 mm dik en omdat het zwembad een speciale constructie heeft is het nagenoeg onverwoestbaar. Dit type zwembad wordt geleverd als monoblock. Dat betekent dat het zwembad in één stuk geleverd wordt en vervolgens met behulp van een kraan in je tuin of binnenshuis geplaatst wordt. Dit maakt het mogelijk om een stuk sneller te installeren dan bijvoorbeeld een betonnen zwembad.

Wat zijn de voordelen van een polypropyleen zwembad?

  • Een polypropyleen zwembad wordt op maat gemaakt;
  • Het zwembad wordt naar wens ontworpen;
  • Een PP zwembad is krasbestendig;
  • Een PP zwembad is door en door gekleurd;
  • Ze kunnen tegen een stootje;
  • Een polypropyleen zwembad is UV bestendig en dus kleurvast;
  • Het zwembad is bestand tegen extreme zuurgraden;
  • De PP zwembaden zijn eenvoudig te onderhouden;
  • Het zwembad is strak en glad afgewerkt, daardoor hygiënisch;
  • Het polypropyleen zwembad is volledig en blijvend waterdicht.

Polypropyleen zwembad op maat

Wil je een polypropyleen zwembad in je tuin? Dan kun je deze op maat laten maken. Je kunt zelf kiezen welke afmetingen je wilt en je hebt enorm veel keuze als het gaat om accessoires en opties. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een uitvoering met een Romaanse trap, een trap over de gehele breedte of een hoektrap. Ook kun je zelf aangeven waar de inspuiters, de verlichting, de hoogwaterskimmers en de jetstream gemonteerd moeten worden. Wil je jouw zwembad in een afwijkende vorm? Dat is ook mogelijk. Je kunt het zwembad geheel aanpassen naar jouw wensen en budget.

Polypropyleen zwembad; een duurzame keuze

Een polypropyleen zwembad is een duurzame keuze. Het zwembad gaat niet alleen lang mee, het heeft ook weinig onderhoud nodig. Een PP zwembad is bestand tegen hoge temperaturen en ook chloor en andere zuren of chemicaliën vormen geen problemen. Daarnaast is dit type zwembad krasvrij, vuilafstotend en UV bestendig. Een ander voordeel van dit zwembad is dat het milieuvriendelijk en geheel recyclebaar is.

Wil je een zwembad laten aanleggen in je tuin? Dan is een polypropyleen zwembad een uitstekende keuze. Ten opzichte van een folie zwembad heeft het vele voordelen, waaronder de uitgebreide keuze aan extra’s, zoals diverse trappen en randafwerkingen. Ook kun je ervoor kiezen om je zwembad af te laten dekken met een lamellenafdekking. Deze kan in een lamellennis worden weggewerkt, zodat je er niets van ziet als je aan het zwemmen bent. Naast een lamellenafdekking kun je ook kiezen voor een zwembadoverkapping. Zo’n overkapping zorgt ervoor dat je water minder snel vies wordt en dat de warmte van het water langer vastgehouden wordt. Dit maakt het mogelijk om het hele jaar door te zwemmen. Kies je daarnaast ook nog voor de juiste onderwaterverlichting, dan heb je een prachtig zwembad!

Polypropyleen zwembad laten plaatsen door Wellness Tuinier

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Bij ons kun je terecht voor alle mogelijke zwembaden, spa’s, plunge pools, hydro pools etc. Daarnaast bieden wij het belangrijke voordeel dat we het gehele project van A tot Z kunnen uitvoeren. Als je een zwembad door ons wil laten plaatsen, dan zullen we eerst met je in gesprek gaan. Wij vinden het namelijk belangrijk om jouw wensen te vervullen.

Door een aantal vragen te stellen krijgen wij een goed beeld hoe we aan jouw wensen kunnen voldoen. Hierna maken wij een ontwerp waardoor jij een goed beeld krijgt hoe het geheel eruit komt te zien. Je kunt enige aanpassingen aangeven of het ontwerp goedkeuren. Daarna ontvang jij een offerte waarin alle aanlegkosten gespecificeerd staan. Dan gaan we aan de slag met het aanleggen van het zwembad en eventuele tuinrenovatie.

Heb je interesse in onze producten en diensten? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?