hoelang zwembad aanleggen
17 augustus 2022

Wat is een zwembad met inspuiters?

Wat is een zwembad met inspuiters? Een zwembad is niet verbonden met natuurlijk bewegend water. Het is bijvoorbeeld geen vijver dat door een beek gevoed wordt of een meer aan het eind van een stromende rivier. Deze waterpartijen blijven op natuurlijke wijze schoon door de beweging van het water. Als het water in jouw zwembad niet zo bewegen, dan zou het snel vuil worden. Om deze beweging te creëren wordt een systeem gebruikt, inspuiters kunnen daar een onderdeel van zijn. 

Wat is een zwembad met inspuiters?

Een zwembad met inspuiters is een bad dat voorzien is van extra jets die water in beweging zetten. Ze zorgen als het ware voor een goede watercirculatie. Als deze circulatie niet goed is, dan zullen er snel algen gaan groeien, deze verzamelen nog meer bacteriën en in korte tijd wordt het zwembadwater te vuil om veilig en gezond in te kunnen zwemmen. Wil je zwemmen in een schoon zwembad? Dan zal het water in beweging moeten blijven, inspuiters helpen daarbij. 

Gerelateerd artikel: Hoe werkt een zwembadstofzuiger?

Hoe werkt de circulatie in een zwembad?

Het water in een zwembad beweegt niet vanzelf, daar is bepaalde apparatuur voor nodig. Ten eerste heb je een pomp nodig om het water uit het bad te pompen. Het verplaatst het water via de skimmer naar door de pomp en door een filter. Het filter reinigt dan het water door vuil en onzichtbare verontreinigingen te verwijderen. Er bestaan filters die zelfs de kleinste vervuilingen op moleculair niveau kunnen verwijderen. 

Hierna wordt het water weer terug het zwembad ingepompt. Bij zwembaden die voorzien zijn van inspuiters wordt dit met enige kracht gedaan. Hierdoor ontstaat een goede watercirculatie. Tegenwoordig zijn de meeste moderne zwembaden voorzien van meerdere inspuiters, sommige hebben zelfs meerdere skimmers. 

Een voordeel van moderne inspuiters is dat de stralen in verschillende richtingen gezet kunnen worden. Ze zijn dus aan te passen, op zo’n manier kun je zelf de waterstroom sturen. 

Circulatie verbeteren d.m.v. inspuiters

Door de aanpasbare richting van de inspuiters kun je zorgen voor een goede watercirculatie. Als je een zwembad hebt met maar één inspuiter, richt deze dan in de richting van de skimmer en naar beneden. Je zult hierdoor het water goed laten circuleren, bovendien wordt het water dan van de bodem naar de oppervlakte geduwd. 

Is jouw zwembad voorzien van meerdere inspuiters? Leg dan aandacht op bepaalde plekken in het zwembad waar de circulatie laag is. Een voorbeeld van zo’n plek is rond de zwembadtrap. 

Wellness Tuinier; dé wellness specialist van Nederland

Wat is een zwembad met inspuiters? In dit artikel heb je antwoord gekregen op deze vraag. 

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij hebben vele tuinen in Nederland voorzien van mooie zwembaden. Alle zwembaden die wij verkopen zijn voorzien van inspuiters. Op zo’n manier wordt er voor een goede watercirculatie gezorgd en blijft het water goed schoon. Inspuiters zorgen voor waterverplaatsing, maar ze zijn echter niet te verwarren met echte jets. Als jij een zwembad wilt met echte jets die voor hydrotherapie dienen, dan kun je het best kiezen voor een hydropool of spa. 

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?