hoe duur aanleggen zwembad
29 april 2022

Welke aanlegkosten zijn er voor een zwembad?

Welke aanlegkosten zijn er voor een zwembad? Als je een zwembad in je eigen tuin wilt laten aanleggen, dan brengt dit verschillende kosten met zich mee. Je hebt kosten voor het bad zelf, maar daar komen nog andere kosten bovenop. De totale kosten kun je zien als aanlegkosten. In dit artikel kun je lezen waar deze kosten uit bestaan, op wat voor totaalbedrag je ongeveer kunt rekenen en hoe je op deze kosten zou kunnen besparen. 

Welke aanlegkosten zijn er voor een zwembad?

Het aanleggen van een zwembad is in bijna alle gevallen maatwerk. Daarom is het erg lastig om aan te geven wat de exacte prijs zal zijn van een zwembad. Er bestaan vele verschillende soorten zwembaden, zoals bouwkundige baden, polyester zwembaden, polypropyleen zwembaden, plunge pools, spa’s, zwemvijvers etc. Daarnaast heeft elke tuin een andere benadering nodig. Bij sommige tuinen is de grondsoort ongeschikt en moet deze voor behandeld worden, andere tuinen hebben veel renovatie in het eindstadium nodig. Een vaste prijs voor een bepaald zwembad is dus niet te geven. Het hangt af van meerdere factoren zoals type en grootte van het bad, het grondwerk, type verwarming, het filtersysteem, technische installatie, eventuele overkapping en mogelijke tuinrenovatie. 

De totale prijs van de aanlegkosten worden bovendien bepaald door het werk dat gedaan moet worden. In de meeste gevallen wordt dit door verschillende partijen uitgevoerd. Je kunt dan denken aan bouwers van het zwembad, graafwerkzaamheden en renovatie van de tuin door een hovenier, technisch personeel voor installatiewerk en plaatsing van verwarming, eventuele zonne-energie en filtersysteem etc. De aanlegkosten voor een zwembad zullen oplopen naarmate er meer partijen betrokken zijn bij het project. 

Dit zijn de gemiddelde aanlegkosten voor verschillende zwembaden:

  • Plunge pool: € 3500,- afhankelijk van gebruikte materialen;
  • Zwemvijver: vanaf € 25.000,-
  • Spa: vanaf € 1500,-, kan afhankelijk van wensen oplopen tot € 15.000,-
  • Polyester zwembad: tussen € 25.000 en € 35.000,-
  • Polypropyleen zwembad: vanaf € 25.000,-
  • Bouwkundig zwembad: € 25.000,- tot € 30.000,-

Kun je besparen op de aanlegkosten van een zwembad?

Je zou kunnen besparen op de aanlegkosten van een zwembad. Eén manier is door veel werk zelf uit te voeren. Het valt echter aan te raden om dit alleen te doen als je er ervaring mee hebt en beschikt over de juiste gereedschappen, zoals een graafmachine. Er komt echter een hoop kijken bij het hele proces, het is bovendien werk wat het best door experts kan worden uitgevoerd. Zelf een zwembad aanleggen en installeren raden wij dan ook af. Zoals je hebt kunnen lezen is een zwembad een flinke investering. Het zou zonde zijn als je na het aanleggen problemen krijgt door foutieve installatie. 

Het best kun je een specialistisch bedrijf inschakelen die het gehele project in handen neemt. Er bestaan niet veel bedrijven die dit doen, maar ze zijn er wel. Zo’n bedrijf heeft alle kennis, kunde, ervaring en mankracht in dienst om alle taken zelf uit te voeren. Dit heeft belangrijke voordelen die de aanlegkosten kunnen drukken. Zo hoeft er niets uitbesteed te worden aan externe partijen, er kan volgens een strakke planning gewerkt worden en de samenwerking is op elkaar afgestemd. Dit komt de efficiëntie ten goede. Dit zorgt altijd voor lagere aanlegkosten. 

Wellness Tuinier; zwembad aanleg van A tot Z

In dit artikel heb je kunnen lezen welke aanlegkosten er zijn voor een zwembad. Voor een gemiddeld zwembad kun je rekenen op gemiddeld zo’n €25.000,- Je zou op deze kosten kunnen besparen door een specialistisch bedrijf in te schakelen zoals Wellness Tuinier. 

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Bij ons kun je terecht voor alle mogelijke zwembaden, spa’s, plunge pools, hydro pools etc. Daarnaast bieden wij het belangrijke voordeel dat we het gehele project van A tot Z kunnen uitvoeren. Als je een zwembad door ons wil laten plaatsen, dan zullen we eerst met je in gesprek gaan. Wij vinden het namelijk belangrijk om jouw wensen te vervullen. Door een aantal vragen te stellen krijgen wij een goed beeld hoe we aan jouw wensen kunnen voldoen. Hierna maken wij een ontwerp waardoor jij een goed beeld krijgt hoe het geheel eruit komt te zien. Je kunt enige aanpassingen aangeven of het ontwerp goedkeuren. Daarna ontvang jij een offerte waarin alle aanlegkosten gespecificeerd staan. Dan gaan we aan de slag met het aanleggen van het zwembad en eventuele tuinrenovatie

Heb je interesse in onze producten en diensten? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?