Wilt u uw zwembad verwarmen? Dan kunt u dit op verschillende manieren doen. In dit blog bespreken we op welke manieren u uw zwembad kunt verwarmen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een warmtepomp, zonnecollectoren of een warmtewisselaar, maar u kunt uw zwembad ook elektrisch verwarmen met behulp van een RVS spiraal zwembad.

Uw zwembad verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp kunt u kopen in diverse varianten. Ze verwarmen uw zwembad door warmte aan de buitenlucht te onttrekken. Bent u op zoek naar een warmtepomp? Kijk dan eens rond in ons online assortiment; hier vindt u de specifieke productspecificaties, zodat u precies weet hoe de pomp werkt.

De modellen zijn toepasbaar voor zowel opzetzwembaden als inbouwzwembaden. Alle warmtepompen werken op elektriciteit. De COP waarde is een belangrijk onderdeel van de warmtepomp; des te hoger de COP waarde met een lage buitentemperatuur, des te energiezuiniger de warmtepomp is.

Uw zwembad verwarmen met zonnecollectoren

Wilt u uw zwembad verwarmen door gebruik te maken van de warmte van de zon? Dan kunt u het beste kiezen voor zonnecollectoren. Dit is de goedkoopste manier voor het verwarmen van uw zwembad. De warmte van de zon wordt opgevangen en overgebracht voor de verwarming van het zwembadwater. Zonnecollectoren kunt u kopen in verschillende varianten.

Wat dacht u bijvoorbeeld van solarbollen?

Uw zwembad elektrisch verwarmen

Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om uw zwembad elektrisch te verwarmen. Dit doet u met een elektrische warmtewisselaar (RVS spiraal zwembad). Een elektrische verwarming is voorzien van een thermostaat. U kunt dan precies instellen hoe warm u het zwembadwater wilt hebben.

U zou dit systeem kunnen vergelijken met het systeem van een oude waterkoker, waar gebruik wordt gemaakt van een spiraal. Zo werkt een elektrisch verwarmingssysteem ook met een RVS spiraal zwembad.

Uw zwembad verwarmen met warmtewisselaars

Wilt u uw zwembad op een supersnelle manier verwarmen? Dan is een warmtewisselaar voor u de juiste keuze. De warmtewisselaar kunt u combineren met de CV ketel, maar u kunt de warmtewisselaar ook aansluiten op zonnepanelen, een boiler of een warmtepomp.

Zwembadverwarming kopen bij Wellness Tuinier

Bij Wellness Tuinier kunt u zwembadverwarming kopen die goed bij uw zwembad en uw wensen past. Kijkt u rustig rond in ons online assortiment, of kom eens langs in onze showroom. Vind u het lastig om de juiste keuze te maken? Neem dan gerust contact met ons op. We adviseren u graag als u op zoek bent naar zwembadverwarming voor uw zwembad.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?