Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
30 augustus 2022

Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?

Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig? Duurzaamheid is de laatste jaren erg belangrijk geworden. Het duurzaam produceren van energie en warmte is daarom van groot belang. De ontwikkelingen op dit gebied gaan daarom razendsnel.

De warmtepomp is een zeer duurzaam en zuinig apparaat. Het wordt steeds meer gebruikt voor het opwarmen van woningen. Ook voor het zwembad kiezen steeds meer mensen voor een warmtepomp. Maar heeft het apparaat ook krachtstroom nodig? In dit artikel gaan we hierop in.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp werkt door warmte uit de buitenlucht te halen. De warmtepomp doet dit heel effectief. Door middel van een ventilator zuigt het warme buitenlucht aan, deze wordt naar een koelmiddel geleid. Het koelmiddel neemt deze warmte op en verdampt daardoor naar een gas. Het gas wordt in een compressor samengeperst waardoor het nog heter wordt.

Koud water van het zwembad wordt langs de hete leidingen geleid die vol zitten met dit gas. Hierdoor wordt het water warm en stroom het warm het zwembad weer in. Door dit proces wordt het gas weer kouder, waardoor het vloeibaar wordt en weer verandert in een koelmiddel. Dit is een continu proces dat doorgaat zolang de pomp aanstaat.

Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?

Een warmtepomp is een zeer duurzaam en zuinig apparaat. Ruim 80% van de warmte haalt het uit de buitenlucht. Dat betekent dat slechts 20% van de warmte door het apparaat zelf geproduceerd wordt. Een warmtepomp vraagt echter meer spanning dan normale huishoudelijke apparaten. Dat betekent daarom dat de warmtepomp krachtstroom nodig heeft. Je hebt dan eigenlijk een verzwaring nodig van je aansluiting. Dit wordt ook wel een 3-Fase aansluiting genoemd.

Hoe kom ik aan krachtstroom?

Voor de meeste huishoudens geldt dat de stroom via één kabel het huis binnen komt. Dit wordt een 1-fase aansluiting genoemd. Als je een apparaat hierop aansluit dat veel energie verbruikt, dan kan de hoofdzekering uitschakelen. Ook kan het zo zijn dat er stroomuitval plaatsvindt als je meer apparaten tegelijk aan hebt staat.

De netbeheerder kan dit eenvoudig voor je oplossen. Deze zal je aansluiting verzwaren naar een 3-fase aansluiting. Je krijgt dan 3 x 25 ampère of meer. De stroom komt dan met drie kabels het huis in. Alle apparaten in het huishouden worden hierover verdeeld. Zo kan jouw warmtepomp gewoon zonder problemen blijven draaien.

Warmtepompen en meer bij Wellness Tuinier

Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig? Ja, om goed gebruik te kunnen maken van de warmtepomp moet jouw aansluiting omgezet worden naar krachtstroom. Wil je jouw zwembad laten verwarmen door een warmtepomp? Wellness Tuinier heeft een groot assortiment warmtepompen. Voor alle formaten zwembaden hebben wij een geschikte warmtepomp. Een warmtepomp bestel je eenvoudig via onze webshop.

Wil je er meer informatie over of heb je vragen over andere wellness producten? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Kan een warmtepomp binnen staan?
Kan een warmtepomp binnen staan?