zwembad op zuidoosten
18 augustus 2022

Hoe leg je een zwembad met jetstream aan?

Heb je een klein zwembad, maar zou je graag lange afstanden willen zwemmen? Je kunt dit bereiken met een jetstream. Door gebruik te maken van krachtige pompen wordt het water door de jets gestuwd, waardoor het mogelijk wordt om tegen de stroom in te zwemmen. Met een jetstream heb je dus geen groot zwembad nodig om afstanden af te leggen, je zwemt als het ware steeds op dezelfde plaats. In dit artikel gaan we wat dieper in op hoe een zwembad met jetstream nu precies werkt, wat de voordelen zijn van een jetstream, hoe je zelf een zwembad met jetstream aan kunt leggen en wat de mogelijkheden zijn van zwembaden met jetstream.

Hoe werkt een zwembad met jetstream?

Heb je weinig ruimte, maar wil je toch graag uitgebreid zwemmen? Dan is een zwembad met tegenstroom de perfecte oplossing. De zwemervaring die je hebt met een zwembad met jetstream is vooral afhankelijk van de capaciteit van de pompen en de soort jets die je gebruikt.

Er zijn jets die wat turbulentie leveren. In dit geval zul je je zwemtechniek wat moeten aanpassen. Maak je gebruik van dubbele jets, dan wordt de waterstroom beter verdeeld over de breedte van het zwembad, waardoor je rustiger en gelijkmatiger kunt zwemmen.

Des te harder de stroming is, des te meer last je hebt van turbulentie in het water. Er is dus wel degelijk een verschil tussen gewoon baantjes trekken in een ‘normaal’ zwembad, dan zwemmen met jets in tegenstroom. Wanneer je zwemt in een zwembad met jetstream, dan moet je meer corrigerende bewegingen maken om in het midden van de stroming te kunnen blijven zwemmen. toch kan iedereen zwemmen in een zwembad met jetstream, of je nu een beginnende of gevorderde zwemmer bent. Je kunt de kracht van het water namelijk instellen naar eigen wens. Ook is het mogelijk om de tegenstroom uit te schakelen; dit gaat gewoon via een schakelaar.

Wil je trainen of aan je conditie werken? Dan is een jetstream zwembad een zeer aantrekkelijke optie. Ook voor revalidatie of het herstellen van een blessure is een jetstream zeer geschikt.

Wat voor soorten jetstream zwembaden bestaan er?

In principe is een jetstream mogelijk bij elk type zwembad, dus ook als je al een zwembad hebt. Maar een zwembad met jetstream, hoe leg je dat aan? Hier komen we later in het artikel op terug. Er zijn verschillende soorten jetstream zwembaden, we zetten ze voor je op een rijtje.

Jetstream zwembad met inbouw jets

Het meest populair zijn jetstreams die in het zwembad zelf worden gebouwd. Deze jetstreams zijn voorzien van een aparte aan/uit schakelaar en kunnen zelfs met afstandsbediening worden geleverd. Doorgaans varieert het vermogen van de pompen van 1.7 tot 4kW.

Jets die ingebouwd zijn leveren een krachtige straal en kunnen 10 tot 22 liter water per seconde verplaatsen. Het is ook mogelijk om een massageslang aan te sluiten op de jetstream, zodat je kunt genieten van een heerlijke massage.

Jetstream zwembad opbouw

Heb je een opbouwzwembad die wat kleiner is? Ook voor dit type bad zijn jets verkrijgbaar. De jets kun je in dit geval heel gemakkelijk plaatsen over de rand van het zwembad. Je kunt deze opbouw jets heel eenvoudig op een bestaand zwembad aanbrengen. Je hebt hier geen installatie materialen voor nodig. Wil je dus zelf een zwembad met jetstream aanleggen? Dan kun je dit het beste doen met een opbouwzwembad.

Zwembad met jetstream; hoe leg je dat aan?

Heb je een zwembad en wil je deze graag voorzien van jets? Met een opbouw zwembad kun je dit gemakkelijk zelf doen zonder installatiematerialen. Je plaatst ze simpelweg over de rand van het zwembad. Heb je een inbouwzwembad? Dan wordt het aanleggen van jets iets ingewikkelder. In dat geval kun je het beste contact opnemen met een professional.

Wat zijn de voor,- en nadelen van een zwembad met jetstream?

Een zwembad met tegenstroom heeft vele voordelen. Zo heb je allereerst niet veel ruimte nodig om te zwemmen; je zwemt in principe constant op dezelfde plaats. Je hebt aan een klein zwembad dus genoeg. Een jetstream zwembad is daarnaast veel goedkoper dan een groot zwembad waar je baantjes in kunt zwemmen. Een ander voordeel is dat je de kracht van de waterstralen helemaal naar eigen wens in kunt stellen. Ook kun je de jetstream gebruiken voor massagestralen.

Hoewel het er weinig zijn, zijn er ook nadelen aan een zwembad met jetstream. Zo zijn de pompen niet goedkoop en gebruiken ze aardig wat energie. Daarnaast heeft het wat oefening nodig om te leren zwemmen in een zwembad met tegenstroom.

Een hydropool met zwemmachine bij Wellness Tuinier

Ben jij op zoek naar een hydropool met zwemmachine? Dan ben je bij Wellness Tuinier aan het juiste adres. Bij Wellness Tuinier kun je enkele prachtige hydropools bestellen. Onze hydropools bieden je de volgende voordelen:

  • Een krachtige zwemmachine: Een normale jetstream levert ongeveer 45 m3/u. De  zwemmachine op onze hydropools leveren maar liefst 400 m3/u. Daardoor zijn de zwembaden zeer geschikt voor mensen die veel zwemmen en echt willen trainen. De machine is in 3 verschillende standen te zetten;
  • Ideaal formaat voor alle tuinen: De machine van een hydropool levert een bepaald vermogen. Daarom is het nodig om het bad in een standaard maat te leveren, zo wordt er optimaal rendement uit de zwemmachine gehaald. De hydro pool is alleen verkrijgbaar in 500 cm x 200 cm x 135 cm. Het voordeel is dat het bad daardoor in vrijwel elke tuin past;
  • Keus uit verschillende tegels: De hydro pool is standaard voorzien van Mozaïek tegels. Je kunt echter kiezen voor veel meer soorten tegels. Zo kun je bijvoorbeeld een keus maken voor natuursteen;
  • Extra opties: Zwemmachine, verlichting, Mozaïek betegeld en RVS skimmer, massage jets, etc.
  • Drie verschillende types: Basic, Fun en Trainer.

Wil je één van deze hydropools bij ons bestellen? Via onze website kun je de verschillende zwembaden geheel naar eigen wens bestellen. Heb je interesse maar wil je meer weten over de verschillende hydro pools of over de mogelijkheden die wij je kunnen bieden? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

Wil je ons assortiment eens in het echt komen bekijken? Maak dan een afspraak om in onze showroom langs te komen!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?