Heb je een zwembad in de tuin en wil je het geheel wat sfeervoller maken? Dan kun je kiezen voor beplanting rondom het zwembad. Je dient dan echter wel rekening te houden met een aantal belangrijke punten. Is het mogelijk om planten rond het zwembad te plaatsen? Welke planten kunnen bijvoorbeeld tegen chloor? Welke planten kun je het beste kiezen om rond het zwembad te plaatsen? In dit blog vertellen we je er meer over.

Kun je planten rond het zwembad plaatsen?

Het is zeker mogelijk om planten, bomen of struiken rondom je zwembad te plaatsen. Als je een zwembad in de tuin hebt, dan kun je gewoon planten in de buurt van het zwembad zetten, ook op korte afstand van het zwembad. Je moet echter wel rekening houden met een paar belangrijke punten. Zorg er bijvoorbeeld voor dat planten altijd 180 centimeter verwijderd zijn van de zwembadrand, liefst nog wat verder weg. Dit zorgt ervoor dat dat een groot deel van het vuil dat veroorzaakt wordt door planten niet in je zwembad terecht komt. Het is het beste om te kiezen voor planten die laag groeien en kies zeker niet voor planten met stekels of loofbomen.

Hou rekening met de behoeften van je planten

In de meeste tuinen ligt het zwembad vol in de zon. Dit maakt het mogelijk dat je zo lang mogelijk van je zwembad kunt genieten, aangezien de zon het zwembadwater opwarmt. De planten die je rondom je zwembad wilt zetten moeten dus ook goed tegen de zon kunnen. Daarnaast wordt er altijd gespetterd in het zwembad. De planten die rondom het zwembad staan krijgen dus altijd water over zich heen. In principe hoef je je geen zorgen te maken over het chloor dat in het zwembadwater zit; dit is zo’n kleine hoeveelheid dat het in de meeste gevallen geen schadelijk effect heeft op de plant. Plaats in ieder geval geen planten rondom het zwembad die behoefte hebben aan een droge leefomgeving.

Welke planten kunnen tegen chloor?

Bij de keuze voor planten rond het zwembad vraag je je misschien af welke planten het beste tegen chloor kunnen. Hier hoef je je echter geen zorgen over te maken. De hoeveelheid chloor die in het zwembadwater zit is niet schadelijk voor planten.

Reinig je filters regelmatig

Bij de keuze voor planten rondom het zwembad dien je rekening te houden met het vuil dat ze kunnen veroorzaken. Kies dus voor planten die voor minder vuil zorgen dan gewoonlijk. Takken en grote bladeren zijn makkelijk te verwijderen uit het zwembad, maar kleine blaadjes en ander vuil wordt een stuk lastiger. Dit komt allemaal terecht in de filters van je zwembad. Deze zwembad filters zorgen ervoor dat je zwembad schoon blijft, maar het is wel noodzakelijk om je filters regelmatig schoon te maken. Zo voorkom je dat de filters verstopt raken. Voor het verwijderen van vuil dat naar de bodem van het zwembad zinkt, kun je gebruik maken van een zwembadrobot.

Welke planten kun je het best rond het zwembad plaatsen?

Wil je zo min mogelijk vuil en bladeren in je zwembad, kies dan voor vetplanten. Als je meerdere varianten combineert, ziet het er hartstikke leuk uit en ze veroorzaken weinig vuil. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan de agave, de aloë en de yucca. Wil je een tropisch tintje geven aan je zwembad, kies dan voor kleine palmen, zoals sagopalmen, waaierpalmen en varens.

De Wellness Tuinier voor zwembad en tuin

Bij de Wellness Tuinier kun je alle soorten zwembaden en pools bestellen die je maar kunt bedenken. Onze professionele werknemers kunnen daarnaast al het werk voor je uit handen nemen. Niet alleen leveren en plaatsen wij het gewenste zwembad, we kunnen ook je hele tuin renoveren en aanpassen op de plaatsing van het zwembad. Heb je vragen over de juiste beplanting rondom je zwembad? Ook daar kunnen we je mee helpen.

Een zwembad aanleggen is een ware aanslag op je tuin. Je kunt pas echt genieten van je zwembad als je tuin er ook netjes bij ligt, nietwaar? De Wellness Tuinier heeft hoveniers en tuinontwerpers in dienst die van je hele tuin een paradijs kunnen maken, of je nu een grote of een kleine tuin hebt.

Wil je meer informatie over de aanleg van een zwembad? Ben je benieuwd welke mogelijkheden je hebt voor jouw type tuin? Neem dan gerust contact met ons op, we helpen je graag! Je kunt ons bereiken door het contactformulier in te vullen, maar bellen of mailen behoort ook tot de mogelijkheden.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?