hdpe zwembaden
16 juli 2021

Wat is een HDPE zwembad?

Sinds kort is er een opmars van PE zwembaden. Wilt u een duurzaam zwembad, dan is een HDPE zwembad (polyethyleen) een uitstekende keuze. Polyethyleen is een kunststof die ook veel gebruikt wordt voor bijvoorbeeld afvoer in riolering. Dit betekent dat het een sterk materiaal is dat tegen een stootje kan.

Naast het duurzame karakter is een HDPE zwembad ook makkelijk te onderhouden dankzij de gladde afwerking van de kunststof.

HDPE zwembad; het zwembad van de toekomst

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een PE zwembad. Een polyethyleen zwembad is qua eigenschappen bijna gelijk aan het PP (polypropyleen) zwembad, maar er zijn een aantal voordelen.

HDPE staat voor High Density Polyethyleen. De belangrijkste toepassing voor dit materiaal zijn waterleidingen, gasleidingen en bescherming voor kabels. HDPE is zeer sterk, wordt niet aangetast door bacteriën en is bestand tegen zeer lage en zeer hoge temperaturen. Daarnaast is het niet onderhevig aan oxidatie en corrosie en het materiaal kan niet verkleuren door UV stralen.

Wat zijn de voordelen van een HDPE zwembad?

In vergelijking met bijvoorbeeld een betonnen zwembad heeft het HDPE zwembad een aantal voordelen:

  • Het zwembad kan zeer snel geplaatst worden, vaak al binnen een week;
  • Het risico op complicaties en problemen is zeer laag;
  • Geen water achter de PVC liner;
  • De mozaïek laat niet los;
  • Geen osmose;
  • Geen verkleuring;
  • Geen haarscheuren in de beton;
  • Het is waterdicht;
  • Het wordt in gecontroleerde omstandigheden geproduceerd.

Wilt u een stijlvol en duurzaam alternatief voor het betonnen zwembad? Dan kiest u voor een PE monoblock zwembad. Niet alleen is een HDPE zwembad slijtvast en duurzaam, het is ook nog eens UV resistent. Dit betekent dat het bad niet verkleurt door de zon. Krassen zijn bijna niet zichtbaar omdat het materiaal door en door gekleurd is.

Een ander groot voordeel van een HDPE zwembad is dat het milieuvriendelijk is; het materiaal kan volledig gerecycled worden. Het heeft een zeer onderhoudsvriendelijk glad oppervlak zonder lasnaden. U kunt het bad volledig naar eigen wens laten ontwerpen, u bepaalt dus zelf de grootte en de diepte.

Wat is de prijs van een HDPE zwembad?

Een HDPE zwembad kunt u al aanschaffen vanaf € 35.000. Dit is inclusief een warmtepomp, filterinstallatie en graafwerken. Wilt u een wat luxere uitvoering met zwembadverwarming, speciale PC rolluik lamellen en een volledige automatisatie van de sturing en waterbehandeling? Reken dan op een prijs vanaf € 55.000.

HDPE zwembad laten plaatsen door Wellness Tuinier

Het PE zwembad heeft zijn succes te danken aan zijn uitzonderlijke duurzaamheid, scherpe prijs en snelle plaatsing, maar vooral ook aan het strakke design. De hoeken zijn recht 90 graden en de lassen zijn onzichtbaar. Het zwembad oogt glad, mooi en modern. Wilt u een HDPE zwembad laten plaatsen? Neem dan contact op met Wellness Tuinier. Wij helpen u graag verder.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?