zwembadkuipen
22 augustus 2022

Waar wordt HDPE voor gebruikt?

HDPE is gemaakt van aardolie en staat voor High Density Polyethyleen. Een kwart van het geproduceerde polyethyleen is van het type HDPE, voor de rest wordt gebruik gemaakt van LDPE, dit is een zachtere variant van de plasticsoort. HDPE wordt niet alleen gebruikt in harde vorm, ook plastic tassen en vuilniszakken worden gemaakt van HDPE.

Waar wordt HDPE voor gebruikt?

Kunststof van HDPE is stug, sterk, waterafstotend en ondoorzichtig. HDPE wordt veel gebruikt voor het maken van containers voor frisdranken en shampoo, maar het wordt ook gebruikt voor onderdelen voor auto’s of speelgoed. Niet alleen de harde plasticsoorten zijn vervaardigd door HDPE, ook zacht materiaal als plastic tassen en vuilniszakken worden ervan gemaakt. Daarnaast wordt het gebruikt voor kratten, vaten, emmers, flessen, onderdelen van computers en zelfs zwembaden. Het materiaal is zo populair, omdat het een lage kostprijs heeft en een geringe belasting is voor het milieu.

Wat is een HDPE zwembad?

Steeds meer mensen kiezen voor een HDPE zwembad. Ben je op zoek naar een duurzaam zwembad, dan is een HDPE zwembad een uitstekende keuze. HDPE is een materiaal dat zeer sterk is en wordt ook veel gebruikt voor de afvoer in rioleringen. Het kan dus tegen een stootje. Dankzij de gladde afwerking van de kunststof is HDPE ook nog eens gemakkelijk te onderhouden. 

Qua eigenschappen lijkt het HDPE zwembad veel op een HDPP zwembad, maar er zijn wel een aantal voordelen. HDPE is een zeer sterk materiaal dat niet wordt aangetast door bacteriën. Daarnaast is het bestand tegen zeer hoge en zeer lage temperaturen. Het is niet onderhevig aan corrosie en oxidatie en het is UV bestendig.

In vergelijking met een betonnen zwembad heeft het HDPE zwembad nog een aantal voordelen:

  • Het zwembad kan zeer snel geplaatst worden, vaak al binnen een week;
  • Het risico op complicaties en problemen is zeer laag;
  • Geen water achter de PVC liner;
  • De mozaïek laat niet los;
  • Geen osmose;
  • Geen verkleuring;
  • Geen haarscheuren in de beton;
  • Het is waterdicht;
  • Het wordt in gecontroleerde omstandigheden geproduceerd.

Als je op zoek bent voor een duurzaam en stijlvol alternatief voor een betonnen zwembad, dan is de keuze voor een HDPE zwembad zo gemaakt. Een HDPE zwembad is UV resistent, het verkleurt dus niet door de zon. Het is een slijtvast en duurzaam bad en omdat het materiaal door en door gekleurd is, zijn krassen bijna niet zichtbaar.

Daarnaast is een HDPE zwembad ook nog eens milieuvriendelijk; het materiaal kan volledig gerecycled worden. HDPE heeft een glad oppervlak zonder lasnaden, dit maakt het zeer onderhoudsvriendelijk. Nog een voordeel; je kunt het bad helemaal naar eigen wens laten ontwerpen, je kunt zelf de grootte en de diepte bepalen. 

Wat kost een HDPE zwembad?

Je kunt al een HDPE zwembad kopen vanaf 35.000 euro. Je hebt dan een bad inclusief filterinstallatie, warmtepomp en graafwerken. Wil je een luxere uitvoering voorzien van een volledige automatisatie van de sturing en waterbehandeling, zwembadverwarming en speciale PC rolluik lamellen? Reken dan op een prijs vanaf 55.000 euro.

HDPE zwembad laten plaatsen door Wellness Tuinier

Het PE zwembad heeft zijn succes te danken aan zijn uitzonderlijke duurzaamheid, scherpe prijs en snelle plaatsing, maar vooral ook aan het strakke design. De hoeken zijn recht 90 graden en de lassen zijn onzichtbaar. Het zwembad oogt glad, mooi en modern. Wil je een HDPE zwembad laten plaatsen? Neem dan contact op met Wellness Tuinier. Wij helpen je graag verder.

Dé wellness specialist van Nederland

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Bij ons kun je terecht voor alle mogelijke zwembaden, spa’s, plunge pools, hydro pools etc. Daarnaast bieden wij het belangrijke voordeel dat we het gehele project van A tot Z kunnen uitvoeren. Als je een zwembad door ons wil laten plaatsen, dan zullen we eerst met je in gesprek gaan. Wij vinden het namelijk belangrijk om jouw wensen te vervullen.

Door een aantal vragen te stellen krijgen wij een goed beeld hoe we aan jouw wensen kunnen voldoen. Hierna maken wij een ontwerp waardoor jij een goed beeld krijgt hoe het geheel eruit komt te zien. Je kunt enige aanpassingen aangeven of het ontwerp goedkeuren. Daarna ontvang jij een offerte waarin alle aanlegkosten gespecificeerd staan. Dan gaan we aan de slag met het aanleggen van het zwembad en eventuele tuinrenovatie.

Heb je interesse in onze producten en diensten? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?