kosten hdpe zwembad
22 augustus 2022

Wat zijn de verschillende soorten monoblok zwembaden?

<h1></h1>

Monoblok is een verzamelnaam voor zwembaden die uit één stuk vervaardigd zijn. Een monoblok zwembad kan snel geplaatst worden, is gemakkelijk te onderhouden, heeft een lange levensduur en je kunt kiezen uit vaste maten. Daarnaast is een monoblok zwembad goedkoper dan bijvoorbeeld een betonnen zwembad. Wat zijn de meest voorkomende monoblok zwembaden? In dit blog gaan we hier dieper op in.

Verschillende monoblok zwembaden

Monoblok zwembaden zijn in verschillende vormen en groottes verkrijgbaar, maar daarnaast heb je ook nog de keuze voor verschillende materialen. De vijf meest voorkomende samenstellingen zijn:

 • Vinylester kuipen
 • Polyester kuipen
 • Keramische kuipen
 • Polypropyleen of polyethyleen kuipen
 • Roestvrijstalen of inox kuipen

Vinylester monoblok zwembaden

Een vinylester zwembad bestaat uit verschillende lagen polyester en vinylester-hars. De kuip kan ook bestaan uit enkel vinylester, dit wordt dan full vinylester genoemd. De laatste soort is een stuk beter bestand tegen osmose. De verschillende lagen vinylester zorgen voor een stevige kuip, die levenslang lekvrij blijft. De verschillende lagen bestaan uit:

 • Gel Coat
 • Vinylester hars + glasvezel
 • Vinylester hars + glasvezel
 • Honingraat (15mm)
 • Vinylester hars + glasvezel
 • Vinylester hars + glasvezel

Deze verschillende lagen worden in een honingraatstructuur aangebracht, waardoor er een dikke wand gecreëerd wordt (22mm). De honingraatstructuur zorgt voor stevigheid en isolatie van de kuip.

Polyester monoblok zwembaden

Een polyester monoblok zwembad is één van de populairste zwembaden. Een polyester monoblok zwembad bestaat uit verschillende lagen polyester versterkt met glasvezel. Zo wordt een solide wand gegarandeerd. Een polyester zwembad wordt in zijn geheel in de grond gestoken. In tegenstelling tot vinylester hars, bieden polyester monoblok zwembaden geen absolute weerstand tegen osmose. Om osmose tegen te gaan wordt er een extra laag aangebracht; deze moet echter wel af en toe vernieuwd worden wil je het bad in topvorm houden. In vergelijking met een vinylester zwembad is een polyester zwembad een stuk goedkoper.

Keramische monoblok zwembaden

Een keramisch monoblok zwembad is een polyester of vinylester zwembad waaraan een nano-keramische parel toegevoegd is aan de compositie. Dit zou het zwembad sterker maken, maar het is niet bewezen dat het een effectieve meerwaarde heeft in de stevigheid van het zwembad.

Inox monoblok zwembad

Een inox zwembad wordt ook wel een RVS zwembad genoemd en is gemaakt van roestvrij staal. Dit zorgt voor een prachtige weerkaatsing van de zon in de kuip. Als je op zoek bent naar een modern en tijdloos zwembad, dan is een inox zwembad misschien iets voor jou.Een inox monoblok zwembad is vooral in landen als Oostenrijk zeer populair. Het heeft als voordeel dat dit bad helemaal op maat gemaakt kan worden en het een strakke en moderne look heeft.

Polypropyleen of polyethyleen monoblok zwembad

Een polypropyleen of polyethyleen monoblok zwembad wordt gemaakt in de fabriek door het aan elkaar lassen van PP of PE platen. De diktes van deze platen kunnen verschillen, gemiddeld zijn ze tussen de 7mm en 12 mm dik. Sommige kuipen hebben daarnaast ook een UV-bestendige laag, er wordt dan gesproken van een PPC plaat.

De voordelen van een polypropyleen monoblok zwembad

Wil je een zwembad waar je weinig onderhoud aan hebt en die jarenlang meegaat? Kies dan voor een polypropyleen zwembad. Dit type zwembad wordt gefabriceerd door platen in polypropyleen aan elkaar te lassen. Polypropyleen is een soepele kunststof die veel positieve eigenschappen heeft. Eén van de belangrijkste eigenschappen is de chemische resistentie. Polypropyleen is antibacterieel en heeft geen last van osmose.

Een polypropyleen zwembad is licht, scheurvast en recyclebaar. De lasnaden zijn onopvallend en het bad is geheel waterdicht. Algenvorming wordt onmogelijk gemaakt door de gladde wanden. Daarnaast heeft een polypropyleen zwembad een goede kleurvastheid en kan het bad op maat gemaakt worden.

Je kunt zelf bepalen hoe groot en hoe diep het zwembad wordt. Dankzij de gladde wanden en het strakke design, behoort een polypropyleen zwembad tot één van de modernste zwembaden van dit moment. Het is wel belangrijk om bij de aankoop van een polypropyleen zwembad te letten op de dikte van de platen die door de polypropyleen zwembad fabrikant gebruikt zijn. Des te dikker de platen zijn, des te beter is de kwaliteit en de levensduur. De isolatiewaarde gaat ook nog eens flink omhoog bij platen van 1 centimeter. Extra isolatie is dan niet nodig.

Monoblok zwembad laten aanleggen door Wellness Tuinier

Wil je een monoblok zwembad laten aanleggen? Kijk dan eens in het assortiment van Wellness Tuinier.

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij leveren en installeren zwembaden, spa’s, hydropools, zwemvijvers en nog veel meer. Wij graven niet alleen een gat en plaatsen het bad, wij gaan eerst een uitgebreid gesprek aan met jou! Hierin kun jij je wensen aangeven en voorzien wij je van onze kennis en advies. Aan de hand van dit gesprek maken wij een mooi ontwerp waarin we het zwembad op exact de goede plek plaatsen. Wij kunnen tevens de gehele tuin renoveren na het plaatsen van het bad. Ook kun je bij ons terecht voor het plaatsen van een buitendouche of voor onderhoud aan je zwembad.

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?