kosten hdpe zwembad
16 juli 2021

Wat kost een HDPE zwembad?

Wilt u graag een zwembad laten plaatsen in uw tuin en is uw oog gevallen op een HDPE zwembad? Dan bent u vast benieuwd wat de HDPE zwembad kosten zijn. In dit blog vertellen we u alles over de voordelen van een PE zwembad, wat de kosten zijn en hoe het bad geplaatst wordt.

Wat is een HDPE zwembad?

HDPE is een plastic dat op basis van aardolie geproduceerd is en staat voor hoge dichtheid polyethyleen (hdpe). Het is een ondoorzichtig en dik materiaal dat veel gebruikt wordt om emmers, speelgoed en shampooflessen van te maken. HDPE bestaat voor een groot gedeelte uit waterstof en koolstof; hierdoor komen er geen gevaarlijke stoffen vrij bij blootstelling aan hoge temperaturen. Dit maakt HDPE een veilige plastic soort voor zowel de mens als de natuur.

Het HDPE zwembad bestaat uit een 10 mm dik kunststof plaatmateriaal. In de fabriek wordt het kunststof zwembad gelast tot een kant en klare kuip. U kunt een HDPE zwembad kopen in verschillende kleuren en formaten.

Hoe wordt een HDPE zwembad geplaatst?

Als u een PE zwembad in uw tuin laat plaatsen, dan wordt er allereerst een kuil gegraven. Vervolgens wordt er een vloerplaat in beton in gegoten. Wanneer de betonplaat uitgehard is, wordt het HDPE zwembad in één stuk waterpas in de kuil geplaatst met behulp van een kraan. Daarna wordt het zwembad gevuld met water.

Wanneer het zwembad geplaatst is, worden de aansluitingen voorzien en wordt het zwembad verder afgewerkt. Het is mogelijk om het zwembad volledig ondergronds te plaatsen, of gedeeltelijk of volledig bovengronds. U kunt het zwembad op maat laten maken, omdat het uit verschillende stukken wordt gemaakt en aan elkaar wordt gelast. Toch zijn er ook standaard maten verkrijgbaar.
Verder kan een HDPE zwembad geleverd worden als een overloop zwembad, een skimmer zwembad of een onderloop zwembad.

U kunt er daarnaast voor kiezen om het bad af te laten werken met verlichting, jets, boordstenen, zwembadtrap, zwembadafdekking, etc.

Wat zijn de voordelen van een HDPE zwembad?

  • Zeer lange levensduur & lange garantie
  • Maatwerk mogelijk
  • Zeer snelle montage
  • Osmosevrij
  • Plug & play installatie
  • Verkrijgbaar in tal van kleuren ( wit, grijs, blauw, zwart )
  • Eenvoudige aansluitingen mogelijk ( jets, inspuiters, skimmers, pomp, goot, stofzuiger, verlichting…)
  • Afmetingen zelf te bepalen
  • Kleurvast

HDPE zwembad kosten

De kosten van een HDPE zwembad liggen tussen de € 20.000 en € 50.000. De totale prijs is afhankelijk van de grootte van het zwembad, de moeilijkheid in constructie en de toegankelijkheid van het terrein.

Wilt u meer informatie of een offerte op maat? Neem dan gerust contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?