zwembadbak kopen
21 juli 2021

Waar moet u op letten bij het kopen van een zwembadbak?

Als u ervoor kiest om een zwembad aan te laten leggen, dan zijn er qua uitvoering vele mogelijkheden. Zo dient u bijvoorbeeld de keuze te maken tussen een opbouw zwembad en een inbouwzwembad, maar ook voor het type materiaal. In dit blog bespreken we een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden bij de aankoop van een zwembadbak.

Het verschil tussen een inbouwzwembad en een opbouwzwembad

Een inbouwzwembad wordt in de grond geplaatst. Om een inbouwzwembad te kunnen plaatsen moet er dus een gat gegraven worden in uw tuin. Het oogt wel een stuk mooier dan een opbouwzwembad. Men kiest bij een inbouwzwembad vaak voor een monoblok model; dit is een zwembad dat in één geheel geplaatst wordt in een put.

Een monoblok zwembad wordt daarom ook wel een prefab zwembad genoemd. Dit soort zwembaden worden vaak gemaakt van polyester of roestvrij staal. Maar ook een bouwkundig zwembad van beton kan in één geheel worden geplaatst.

Een opbouw zwembad heeft een vast model. Het gaat dan om een prefab zwembad dat gewoon boven de grond geplaatst wordt. De zijkant wordt dan mooi afgewerkt.

Welk materiaal kies ik voor mijn zwembadbak?

Zwembaden worden gemaakt van verschillende materialen, we bespreken er enkele.

  • Hout: Een bad van hout heeft een authentieke en warme uitstraling. Over het algemeen wordt hout gebruikt voor opbouwzwembaden, al kunnen ze ook ingegraven worden. Aan de binnenkant wordt een houten zwembad afgewerkt met tegels of polyester.
  • Polyester: Een zwembad van polyester is erg stevig en kan snel worden geplaatst. Polyester voelt zacht aan, wat de zwemervaring aangenaam maakt. In vergelijking met betonnen zwembaden, zijn polyester zwembaden redelijk laag in prijs.
  • Beton: Een zwembad van beton wordt ook wel een bouwkundig zwembad genoemd. Het bad kan geheel op maat worden gemaakt en er zijn vele afwerkingsmogelijkheden. De binnenkant van een betonnen zwembad kan worden afgewerkt met tegels, polyester of een klassieke zwembadliner.

Wat is de prijs van een zwembadbak?

De kosten van het laten aanleggen van een zwembad zijn afhankelijk van een aantal factoren. U kunt er vanuit gaan dat wanneer er gegraven moet worden, zoals bij een inbouw zwembad, dat de kosten hoger liggen dan die van een opbouwzwembad. Ook de afmetingen en materiaalkeuze spelen een belangrijke rol bij het bepalen van de uiteindelijke prijs.

Een polyester zwembad is erg populair. Voor de plaatsing van dit type zwembad kunt u rekenen op een bedrag tussen de 25.000 en 35.000 euro.

Wellness Tuinier; voor al uw zwembaden

Bent u op zoek naar een zwembad? In het assortiment van Wellness Tuinier kunt u verschillende baden vinden in allerlei afmetingen en soorten. Heeft u vragen over een bepaald bad of wilt u meer informatie? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij helpen u graag!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?