zwembadbak
21 juli 2021

Wat kost een zwembadbak en wat zijn de opties?

Een zwembadbak wordt ook wel een monoblok zwembad of een prefab zwembad genoemd. Een zwembadbak vereist maar weinig onderhoud en kan erg snel geplaatst worden. wat zijn de voor-, en nadelen van een zwembadbak? Welke opties zijn er? Wat is de prijs van een zwembadbak? In dit blog geven we u antwoord op al deze vragen.

Wat is een zwembadbak of monoblok zwembad?

Een monoblok zwembad of zwembadbak is in feite een prefab zwembad. Het wordt op maat gemaakt in de fabriek en in één geheel verplaatst naar de plek van installatie. Dit is dan ook gelijk de reden van de populariteit van dit soort baden; ze kunnen namelijk heel erg snel worden geplaatst.

Qua materiaalkeuze zijn er vele mogelijkheden. Denkt u dan bijvoorbeeld aan een polyester zwembadbak, een inox bad of een zwembad van keramiek. Een monoblok zwembadbak kan binnen en buiten worden geplaatst.

Wat zijn de voor- en nadelen van een zwembadbak?

Overweegt u om een monoblok zwembadbak te laten plaatsen? Dan is het belangrijk dat u een goed overzicht heeft van de voor-, en nadelen.

De voordelen van een monoblok zwembadbak

  • De plaatsing kan snel gebeuren, aangezien de zwembadbak al op maat gemaakt is in de fabriek.
  • Het aanbod van monoblok zwembaden is erg groot. U kunt kiezen uit verschillende vormen en modellen.
  • De prijs van een monoblok zwembad is goedkoper dan die van een bouwkundig zwembad.
  • Een monoblok zwembad van polyester heeft geen naden. Dit voelt zacht aan en verhoogt het zwemcomfort.

De nadelen van een monoblok zwembadbak

  • Een monoblok zwembad kan niet op maat worden gemaakt.
  • Wilt u een zwembadbak laten plaatsen in een moeilijk te bereiken tuin? Dan brengt dit extra kosten met zich mee.
  • Een zwembad van polyester kan verkleuren onder invloed van de zon en chloor.

Wat is de prijs van een monoblok zwembadbak?

De uiteindelijke prijs van een monoblok zwembad is afhankelijk van diverse factoren. Denkt u dan bijvoorbeeld aan de afmetingen van het zwembad, de bereikbaarheid en de materiaalkeuze. Een standaard monoblok zwembad begint bij 25.000 a 30.000 euro. Dit is inclusief plaatsing, maar exclusief accessoires als zwembadverwarming en rolluiken.

Hoe wordt een monoblok zwembad geplaatst?

De plaatsing van een prefab zwembad kan redelijk snel verlopen. Ten opzichte van bouwkundige zwembaden is dit een groot voordeel. Allereerst dient er een put gegraven te worden waar de kuip met behulp van een kraan in geplaatst kan worden. Vervolgens is het tijd voor de aansluitingen en technische installaties. Verloopt dit allemaal positief, dan kan het zwembad gevuld worden.

Hoe wordt een monoblok zwembadbak onderhouden?

Goed onderhoud van uw zwembad is nodig om ten volle teugen te kunnen genieten van een zwembeurt. Een monoblok zwembad vraagt nauwelijks om onderhoud, maar als u regelmatig enkele basishandelingen uitvoert, dan houdt u uw zwembad netjes en hygiënisch.

Om verstopping te voorkomen zult u bijvoorbeeld regelmatig het filter moeten reinigen. De waterkwaliteit is afhankelijk van het juiste gebruik van chemicaliën. De PH waarde van het zwembadwater moet juist zijn om een goede werking te garanderen van het chloor. U kunt de PH waarde meten met behulp van simpele testen.

Wit u meer informatie over een prefab zwembad?

Wij begrijpen het als geen ander dat u op voorhand meer informatie wenst omtrent het kopen van een prefab zwembad. Heeft u dus vragen? Of wilt u advies op maat? Neemt u dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag meer informatie over de kosten van een prefab zwembad en wat de mogelijkheden zijn.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?