wat is een prefab zwembad
13 oktober 2021

Wat is een prefab zwembad?

Wat is een prefab zwembad? Misschien heeft u al enkele jaren een opzetbad in uw tuin en wilt u nu wel eens een écht zwembad? Dan is een prefab zwembad de ideale keuze.

U kunt een prefab zwembad bestellen als een polyester bad, een bad van staal of een betonnen zwembad. In dit blog zetten we de voordelen van een prefab zwembad voor u op een rijtje en wat de verschillende mogelijkheden zijn.

Voordelen van een prefab zwembad

Een prefab zwembad wordt in de fabriek gemaakt en vervolgens geplaatst in uw tuin. Een prefab zwembad heeft de volgende voordelen:

  • snel te bouwen;
  • tuin wordt veel minder beschadigd;
  • zeer goede prijs/kwaliteitsverhouding;
  • precisiewerk bij installatie van accessoires;
  • strakke lamellen afdekking.

Er zijn verschillende mogelijkheden als het aankomt op een prefab zwembad. U kunt een prefab zwembad binnen en buiten plaatsen. Het is mogelijk om een prefab zwembad te laten overkappen en u kunt het laten ontwerpen in allerlei vormen.

Staal, beton of polyester

Een prefab zwembad kan gemaakt worden van staal, beton of polyester. Polyfaser zwembaden zijn van polyester gemaakt dat versterkt is met glasvezel. De wanden worden hier enorm sterk van. De coating zorgt ervoor dat het water niet in het materiaal kan doordringen. Een stalen zwembad bestaat uit een vuurverzinkte staalwand, aangevuld met profielen van kunststof. Een zwembad van beton bestaat uit betonelementen die vooraf gestort zijn en die ter plekke tot één geheel gemaakt worden.

Het is erg belangrijk om het zwemwater goed af te dekken, u kunt dit doen met lamellen. Lamellen geven een groot gebruiksgemak, ze zijn energiezuinig, gaan lang mee, het is veilig en er waait geen vuil in het zwembad.

Door gebruik te maken van lamellen zal het water ook niet verdampen. Er bestaan zelfs lamellen die zonnekracht kunnen omzetten in energie. Dit heeft als voordeel dat u geen extra kosten heeft aan bijverwarming.

Wat kost een prefab zwembad?

De prijs van uw prefab zwembad is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder de grootte van het bad, de complexiteit van de te maken betonbak en de accessoires die u wilt. Bij accessoires kunt u bijvoorbeeld denken aan solarlamellen, led verlichting en golfslag techniek. Ook is een polyester prefab bad goedkoper dan een bouwkundig exemplaar van beton.

Prijsindicatie prefab zwembad

  • Stalen bad: 750 – 2000 euro
  • Polyester bad: 10.000 – 25.000 euro
  • HDPE bad: 25.000 – 50.000
  • Beton bad: 10.000 – 40.000 euro

De keuze voor een prefab zwembad is afhankelijk van uw eigen wensen. Sommige mensen vinden een prefab zwembad van polyester fijn, omdat het materiaal prettig aanvoelt voor handen en voeten. Andere mensen willen een echt zwembad waarin ze baantjes kunnen trekken. Voor deze mensen is een op maat gemaakt betonnen bad de oplossing.

Wilt u meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met Wellness Tuinier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?
Verschillende manieren om uw zwembad te verwarmen