Ledverlichting kapot in zwembad; wat te doen?
26 augustus 2022

Ledverlichting kapot in zwembad; wat te doen?

Door middel van ledverlichting kun je het zwembad extra sfeer geven in de avonduren. En wat is er romantischer dan zwemmen onder de sterrenhemel, in een zwembad verlicht met sfeervolle ledlampen? Ledverlichting kan echter altijd een keer kapot gaan in een zwembad, wat doe je daar aan? In dit artikel kun je er alles over lezen.

Ledverlichting kapot in zwembad; wat te doen?

Is jouw ledverlichting kapot in het zwembad? Dat kan meerdere oorzaken hebben, je zult daarom op zoek moeten gaan naar het defect. Gaat het om één ledlamp dat niet werkt? De meest logische oorzaak is dan dat dit lampje simpelweg vervangen moet worden.

> Lees ook: Hoe maak ik mijn zwembad mooi?

Hoe vervang je de Ledverlichting van een zwembad?

Het vervangen van een ledlamp van de zwembadverlichting is makkelijker dan je misschien verwacht. Als je een beetje handig bent, dan kun je dit zelf doen. Maak gebruik van de volgende eenvoudige stappen:

Stap 1: Zet de stroom af

Als eerst zul je de stroom van de zwembadverlichting moeten uitschakelen. Anders zouden er ongelukken kunnen gebeuren. De stroom zet je uit via de transformator of in de zekeringskast. Voordat je begint moet je controleren of de stroom er echt af is. Draai de schakelaar van de verlichting aan en kijk of andere lampen wel branden. Heb je slechts één lamp of zijn alle ledlampen defect? Controleer de stroom dan via de filterinstallatie.

Stap 2: Schroef de omkasting los en leg de lamp op de kant

Het is niet nodig om het zwembadwater tot onder de verlichting te laten zakken. Schroef de omkasting eenvoudig los in het water. De omkasting is waterdicht en om de elektriciteitskabel zit een waterdichte slang. Om de omkasting los te schroeven heb je een kruiskopschroevendraaier nodig. Draai de bovenste schroef los en leg de zwembadlamp op de kant. De slang van de lamp zou lang genoeg moeten zijn om de armatuur op de kant te kunnen leggen.

Droog op de kant de gehele lamp goed af voordat je de ledverlichting gaat vervangen.

Stap 3: Vervang de lamp en test het

Er bestaan verschillende modellen ledverlichting voor het zwembad. Bepaalde modellen moet je openschroeven om bij de ledlamp te komen, anderen kun je open klikken. Als je de lamp open hebt, dan draai je de ledlamp los en vervangt deze met een nieuwe. Zet de stroom even aan om de lamp te testen en zet de stroom weer af.

Stap 4: Plaats de lamp terug

Als de lamp werkt dan zet je de stroom weer uit. Hierna zet je de omkasting weer in elkaar en plaats je het armatuur erop. De gehele zwembadlamp kan nu weer teruggeplaatst worden op zijn plek. De flexibele slang wikkel je om de lamp heen in de ruimte van de ledverlichting in het zwembad. Schroef de voorkant vast en je hebt de ledverlichting van het zwembad vervangen.

Stap 5: Zet de stroom weer aan

Als de lamp teruggeplaatst is kun je de stroom weer aanzetten. Je kunt nu weer genieten van sfeervolle verlichting in het zwembad.

De ledverlichting werkt nog steeds niet

Heb je één of meerdere ledlampen vervangen maar werkt de verlichting nog niet? Dan is er iets anders aan de hand. Dit zou kunnen komen door een kabelbreuk of een andere oorzaak. Helaas kan het moeilijk zijn om achter de precieze oorzaak te komen. Je kan daardoor in zo´n geval het best een expert inschakelen om naar de ledverlichting te kijken.

Wellness Tuinier; voor alle wellness producten

Ledverlichting kapot in het zwembad; wat te doen? In dit artikel heb je kunnen lezen dat het vervangen van een ledlamp in het zwembad helemaal niet zo moeilijk is. De meeste mensen kunnen dit zelf doen. Kom je er toch niet uit? Schakel dan de hulp in van Wellness Tuinier, wij zijn dé wellness specialist van Nederland. Dankzij onze ervaring kunnen wij vrij snel vaststellen wat het probleem is.

Heb jij een zwembad maar nog geen ledverlichting en wil je deze laten installeren? Ook dan kun je bij ons terecht. Wij verkopen namelijk alles voor zwembaden, ook ledverlichting. Je kunt deze bij ons bestellen en zelf installeren, maar wij kunnen het ook voor jou plaatsen.

Ben jij je aan het oriënteren op gebied van zwembaden en wil je een zwembad laten plaatsen inclusief ledverlichting? Neem dan contact met ons op! Wij helpen je graag om jouw wensen te vervullen. Het gehele project van A tot Z kunnen wij zelf uitvoeren. Hierdoor kunnen we snel werken en heb jij slechts één aanspreekpunt.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembaden

Uniek groen onze dealer in België
Chloor toevoegen aan het zwembadwater
Chloor toevoegen aan het zwembadwater, hoe doe je dat?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Hoeveel dB mag een warmtepomp maken?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?
Heeft een warmtepomp krachtstroom nodig?