wat is rvs zwembad
13 oktober 2021

Wat is een RVS zwembad?

Een RVS zwembad is vermoedelijk het meest stevige, degelijke en onverslijtbare zwembad op de markt. Het wordt gefabriceerd door metalen platen aan elkaar te lassen of het wordt in één stuk geplooid. Dit maakt het RVS zwembad zeer stevig, strak, modern en stijlvol.

Wat maakt een RVS zwembad zo aantrekkelijk?

Veel mensen vinden de schitterende reflectie van het zonlicht in het bad werkelijk adembenemend. Een RVS zwembad heeft een uniek, maar tijdloos design, waardoor het past bij iedere huisstijl. Maar er zijn nog veel meer eigenschappen die het RVS zwembad zo populair maken.

De voordelen van een RVS zwembad

  • Zeer modern en strak design zwembad;
  • Het kan snel geplaatst worden;
  • Zeer goede isolatie;
  • Gefabriceerd in gecontroleerde omstandigheden;
  • Zeer geschikt voor maatwerk;
  • Gladde wanden die zorgen voor minimale mogelijke bacteriën en algen groei, wat het bad uitermate hygiënisch maakt;
  • Hoge waterlijn;
  • Heel goede waterdicht garantie.

Heeft een RVS zwembad ook nadelen?

Soms zijn zwembaden van roestvrij staal gevoelig aan zwerfstromen. Dit kan de meting van de waterbehandeling verstoren. Door middel van het plaatsen van een ‘aarding’ kan dit verholpen worden. Een ander nadeel is dat er krasjes in het materiaal kunnen komen, door bijvoorbeeld veelvuldig gebruik van een zwembadrobot.

RVS zwembad met hoge waterlijn

Een RVS zwembad is in zijn geheel gemaakt uit roestvrij staal. Ook de skimmer mandjes, de hoge waterlijn skimmer, zwembadboord, rolluiknis en de inbouwdelen. Dit heeft als resultaat dat het RVS zwembad er mooi, minimalistisch, rustgevend en luxueus uitziet.

De rolluiken worden achteraan een nis geplaatst of onder een plage weggestopt. De rand van een inox zwembad in de tuin is een omgeplooide boord. Dit zorgt voor een zeer hoge waterlijn en een naadloze afboording.

RVS zwembad laten plaatsen door Wellness Tuinier

Heeft u altijd al gedroomd van een zwembad in uw tuin? Dan is een RVS zwembad een goede keuze. Bij Wellness Tuinier kunt u terecht voor verschillende standaardmaten, maar het zwembad kan natuurlijk ook helemaal op maat gemaakt worden.

Weet u niet zeker of een metalen zwembad voor u de juiste keuze is? We hebben ook een aantal alternatieven. Denkt u dan bijvoorbeeld aan een kunststof zwembad. Een kunststof zwembad wordt op dezelfde manier in een fabriekshal gemaakt en is vervaardigd uit zeer resistente PE platen. Een kunststof zwembad is zeer hygiënisch en is net zo gemakkelijk te plaatsen als een RVS zwembad.

Een andere mogelijkheid is een betonnen zwembad. Deze kan ook op een zeer luxueuze manier worden afgewerkt, bijvoorbeeld met speciale mozaïek of keramische tegels.

Wilt u meer informatie? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?
Verschillende manieren om uw zwembad te verwarmen