welke inbouwzwembaden zijn er
13 oktober 2021

Wat voor soorten inbouwzwembaden bestaan er?

Wilt u een inbouwzwembad laten installeren in uw tuin? Dan vraagt u zich misschien af uit welke materialen u kunt kiezen. Een inbouwzwembad kan uit verschillende materialen geproduceerd worden.

In dit blog zetten we de belangrijkste materialen voor u op een rijtje.

Inbouw zwembad; welke materialen?

Uit welke materialen bestaat een inbouwzwembad?

Een zwembad van polyester

Een polyester zwembad wordt over het algemeen in een fabriek gefabriceerd en vervolgens in één geheel in de tuin geplaatst. Dit soort type prefab zwembaden worden ook wel monoblock zwembaden genoemd.

Een zwembad van polyester is zowel sterk als licht, en ze hebben aan de binnenkant een gladde structuur, wat aangenaam aanvoelt.

Een polyester zwembad kan geheel op maat gemaakt worden, al zijn de afmetingen van prefab zwembaden beperkt; ze moeten namelijk als één geheel vervoerd worden naar uw tuin. Daarnaast is het ook belangrijk dat de plaats van montage goed bereikbaar moet zijn. Het zwembad wordt geïnstalleerd met behulp van kranen en wordt volledig ingegraven in de grond. Een stevige betonnen fundering is dus een vereiste.

Een polyester zwembad gaat lang mee en is goed te onderhouden. De zwembaden zijn niet goedkoop; reken op een prijs tussen de 25.000 en 30.000 euro voor een bad van 10 meter lang en 4 meter breed.

Een zwembad van staal

Wilt u een goedkoper alternatief? Dan kiest u voor een zwembad met stalen wanden. Staal is goedkoper dan polyester, dit maakt dat een stalen zwembad goedkoper is dan een polyester zwembad. Voor een inbouwzwembad van staal betaalt u tussen de 10.000 en 30.000 euro.

Een stalen zwembad wordt ook volledig ingegraven in de grond. Het is echter ook mogelijk om ze als opbouw zwembad te monteren. Het moet dan wel aan de zijkanten verstevigd worden.

Een zwembad van beton

Wilt u echt een zwembad op maat? Met een polyester zwembad heeft u beperkingen, omdat deze in de fabriek geproduceerd wordt, maar een betonnen zwembad kunt u geheel op maat laten maken. U heeft de volledige vrijheid om de afmetingen te kiezen die u wilt. Een ander groot voordeel van beton is dat het een duurzaam materiaal is; het gaat een leven lang mee.

Qua prijs moet u bij een betonnen zwembad rekenen op een bedrag van 30.000 voor een simpel bad. Luxe baden kunnen wel oplopen tot 60.000 euro.

Een zwembad laten plaatsen door Wellness Tuinier

Wilt u graag een zwembad in uw tuin? Op onze website vindt u diverse mogelijkheden. Kijk rustig rond in ons online assortiment, of bezoek onze showroom om de zwembaden in het echt te zien. Wilt u meer informatie of een offerte op maat? Neem dan gerust contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Zwembad

Wat is een plons alarm?
Wat is een plonsalarm?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Hoe maak je een zwembad kindveilig?
zwembad voor normale tuin
Welk zwembad past het best bij een gemiddelde tuin?
geschikt zwembad
Welk type zwembad is geschikt voor mijn tuin?
wat is een prefab zwembad
Wat is een prefab zwembad?
voordelen metalen zwembad
Wat zijn de voor-, en nadelen van een stalen zwembad?
wat is rvs zwembad
Wat is een RVS zwembad?
prijs rvs bad
Wat is de prijs van een RVS zwembad?