09 februari 2021

Mijn spa warmt niet op

Heeft u een spa en warmt het water in uw spa niet op? Heeft u geen idee hoe dit kan en wat u hieraan kan doen? Het niet willen opwarmen van een spa kan vaak leiden tot paniek. ‘’Is mijn spa kapot?’’ is vaak de eerste reactie die mensen hebben. In vrijwel alle gevallen valt dit gelukkig reuze mee.

Er kunnen verschillende dingen, en soms zelfs helemaal niks, aan de hand zijn. In dit artikel vertellen we hou u erachter kunt komen wat er gaande is en wat u kunt doen. Lees vooral even verder dus.

Spa warmt niet op

Heeft u de temperatuur van uw spa ingesteld op een bepaald aantal graden, maar heeft u het idee dat het water maar niet opwarmt? Het opwarmen van het spa water duurt, afhankelijk van het formaat van uw spa een bepaald aantal uur. Is het water voor uw gevoel na 3 á 4 uur nog niet op de juiste temperatuur. Dan is er nog geen enkele reden voor paniek.

Indien u de temperatuur gister al heeft opgehoogd, maar de gewenste temperatuur nog altijd niet bereikt is dan is het wel tijd om actie te ondernemen. Wacht dus eerst geduldig af, laat de afdekking op het apparaat, zorg ervoor dat de kap goed dicht zit en onderneem pas actie als uw spa na een dag nog niet opgewarmd is.

spa warmt niet op

Controleer de stroom en de display

Voordat u in paniek van alles gaat proberen om uw spa wel op te laten warmen is het goed om een aantal zaken te controleren. Zit er stroom op het apparaat? Geeft de display een (fout)melding aan? Heb ik de temperatuur op de juiste manier ingesteld? Heb ik de kap op de juiste manier op de spa gedaan? Indien er geen stroom op het apparaat zit zal de display ook niet schijnen. Als er op de display een melding staat die u niet kunt ontcijferen dan raden we aan om even in de gebruiksaanwijzing te kijken.

Indien er een storing of fout is dan zal uw spa dit via de display duidelijk maken en geeft het apparaat in de gebruiksaanwijzing hierop een toelichting. Als er stroom op het apparaat zit en uw spa geen melding geeft op de display dan kan het zijn dat u de temperatuur verkeerd heeft ingesteld of het bad niet goed heeft afgesloten. Controleer dit. Blijft het probleem onvindbaar? Neem dan contact op met de leverancier.

Spa met accessoires kopen

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een spa? Wilt u graag extra informatie ontvangen of graag met ons in contact komen? Wij helpen u graag en staan met advies op maat graag voor u klaar. Neem eens contact op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving