spa vervoeren
31 mei 2021

Hoe vervoer je een spa?

Moet u een spa vervoeren omdat u bijvoorbeeld gaat verhuizen of omdat u een tweedehands spa heeft gekocht? Vraagt u zich af hoe u een spa moet vervoeren en wilt u dit graag weten?

Het vervoeren van een spa is natuurlijk een lastige klus omdat het apparaat zo groot is, best wat gewicht met zich meeneemt en in 9 van de 10 gevallen over een vrij grote afstand vervoerd moet worden waardoor dit niet lopend kan. In dit artikel leggen we uit hoe een spa vervoerd dient te worden. Lees vooral dus even verder.

Spa gereed maken voor vertrek

Een spa vervoeren van a naar b moet natuurlijk op een verantwoorde en voorzichtige wijze gebeuren. Maar voordat een spa kan worden vervoerd dient het apparaat ‘vertrekklaar’ gemaakt te worden. Hiermee bedoelen we dat het apparaat leeg moet zijn. Geen water meer in de kuip, lege leidingen en geen schoonmaakproducten meer in het apparaat.

Verder raden we aan om het apparaat schoon te maken en vervolgens min of meer in te pakken. Dit kan een grote hoes zijn, maar bij gebrek aan hoes kan een groot zijl ook zeer geschikt zijn. Door deze beschermlaag zorgt u ervoor dat uw spa onderweg minder kans loopt op krassen en kan uw apparaat niet vies worden.

Hoe wordt een spa vervoerd?

Het vervoeren van een spa is lastig vanwege het gewicht en formaat van het apparaat. Een spa past bijvoorbeeld in vrijwel geen enkele auto, is te zwaar voor de meeste aanhangwagens en is onmogelijk om te tillen voor een afstand van meer dan enkele meters. Maar hoe wordt een spa dan wel vervoerd? Dit gebeurt doormiddel van speciale aanhangwagens die het gewicht van een spa kunnen tillen.

Deze aanhangwagens zijn te huur op verschillende plekken in Nederland. Vraag aan de verhuurder altijd hoeveel gewicht de aanhanger kan dragen en kies een aanhanger die sterk genoeg is. Echter kan u alsnog het probleem hebben dat u uw spa niet op de aanhanger krijgt. Hiervoor zijn meerdere oplossingen, maar indien u hier liever niet al te veel werk en/of tijd aan kwijt bent dan kunt u dit ook uitbesteden.

Spa laten vervoeren

Eventueel kunnen wij u helpen bij het vervoeren van uw spa, maar dit behoort niet per se tot onze werkzaamheden. U kunt het altijd een proberen door contact met ons op te nemen, mochten wij u niet verder kunnen helpen dan kunnen wij u ongetwijfeld verder helpen door u door te verwijzen naar een koeriersdienst die in hier bedreven in is.

Neem dus gewoon eens contact met ons op.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving
spa plaatsen in zeeland
Spa kopen in de provincie Zeeland