verhuizen van een spa
31 mei 2021

Hoe verhuis je een spa?

Heeft u een spa en gaat u verhuizen of bent u van plan om uw spa te verplaatsen? Of heeft u een tweedehands spa op het oog en wilt u dit apparaat naar uw tuin verhuizen? Een spa en een nogal lomp apparaat dat enorm lastig te verhuizen is voor iemand die hier weinig tot geen ervaring mee heeft. In dit artikel leggen we uit hoe een spa moet worden verhuisd.

Lees vooral even verder dus.

Spa verhuizen over kleine afstand

Moet uw spa van de ene kant van uw tuin naar de andere kant van uw tuin? Dan is het verhuizen van de spa geen hele lastige klus. Laat het bad leeglopen, haal alles wat van de spa afkan eraf en zorg ervoor dat het apparaat zo licht mogelijk is. Indien u met een aantal personen bent kunt u nu wellicht het apparaat ietwat optillen en ervoor zorgen dat er draagbokjes met wieltjes onder de hoeken van het apparaat komen.

Zo kunt u het apparaat rustig van de ene kant naar de andere kant laten rijden. Indien de wielen niet door het gras kunnen rollen is het een optie om planken neer te leggen waarover het apparaat kan rollen.

Spa verhuizen over grotere afstand

Moet uw huidige of toekomstige spa verhuisd worden over een grotere afstand? Dan ontkomt u er haast niet aan om een aanhangwagen te huren waarop u spa kan staan. Dit omdat er bijna geen auto is die een spa kan opbergen. Bij het huren van een aanhangwagen dient u te weten hoe zwaar uw apparaat is en moet u ervoor zorgen dat de aanhangwagen het gewicht van de spa aankan. Heeft u thuis nog een aanhangkar staan?

Controleer heel goed dat deze aanhangwagen sterk genoeg is om grote problemen te voorkomen. De spa moet voordat u het apparaat op de aanhangwagen zet worden voorzien van wat bescherming. Denk hierbij aan een afdekzeil en wellicht wat schuim op plekken waar beschadigingen zouden kunnen ontstaan.

Voorkom schade, kies een expert

U zal niet de eerste persoon zijn die bij het vervoeren van een spa essentiële stappen vergeet en er op die manier voor zorgt dat het apparaat, de aanhangwagen en/of uw voertuig ernstig beschadigd met alle gevolgen van dien. Er zijn in dit land voldoende bedrijven die expert zijn op het gebied van dit soort vervoersklussen.

In bijzondere gevallen zouden wij ook wat voor u kunnen betekenen, maar dit hoort niet per se bij ons werk. Wel kunt u contact met ons opnemen. Zo kunnen we altijd kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving