zelf spa maken
31 mei 2021

Een spa zelf maken: kan dat?

Zou u graag een bad met verwarmd en bubbelend water in uw tuin willen hebben? Lijkt het u wel wat om zelf de handen uit de mouwen te steken en zo’n bad te maken? Het zou natuurlijk wel heel erg mooi zijn om een spa zelf te maken. Een handige doe-het-zelver zou een spa zelf kunnen maken, maar eenvoudig is dat echter niet.

Wat er nodig is om een spa te maken? Hoe het maakproces eruitziet? Dat en meer vertellen we in dit artikel. Lees lekker even verder dus!

Zelf een spa maken; hoe moeilijk is dat?

Zo’n heerlijk bubbelbad zelf maken is natuurlijk te gek. Maar hoe moeilijk is het om een spa zelf te maken. Op internet staan verschillende uitlegvideo’s, handleidingen en andere verhalen over hoe je een spa kan bouwen. Een spa zelf maken begint bij het binnenhalen van het juiste materiaal. Hier zit de moeilijkheid niet in natuurlijk.

Op internet zijn bijvoorbeeld complete bouwpakketten te vinden waarmee u uw spa vanaf de grond af aan kan opbouwen. Hier zit dan ook een stappenplan bij waarmee u aan de slag kan gaan. De meeste mensen die een beetje handig zijn moeten zich hiermee nog wel redden.

Wat het zelf maken van een spa zo lastig maakt

Bij het zelf maken van een spa hoort dat u het bad bouwt, de isolatie verzorgt, regelt dat het water kan opwarmen en nog een aantal kleine werkzaamheden. Dit is niet per se heel eenvoudig, maar lukt de meeste klussers nog wel. Het probleem zit hem in het volgende. Vrijwel alle bouwpakketten die u beloven dat u een spa maakt, zijn eigenlijk helemaal geen spa. Een spa is namelijk een bad met verwarmd water, bubbels, massagestralen, jets en comfortabele zit- en ligplekken.

De meeste bouwpakketten zijn echter slechts een bad met verwarmd water en een niet geheel comfortabele zitplek. Een vakkundig gemaakt spa onderscheidt zich dus op het gebied van comfort enorm van een spa die u zelf moet maken. Het zelf maken van de bubbels en massagestralen is namelijk enorm lastig.

Een spa in de tuin plaatsen

Het maken van een bad dat in de buurt komt bij het comfort dat een spa biedt is dus bijna niet te doen. Om deze reden raden we aan om, indien u het kan betalen, een spa te kopen. Indien u handig bent en kosten wilt besparen zou u ervoor kunnen kiezen om het bad zelf te installeren. Echter kunnen wij dit ook voor u doen en geven wij u de garantie dat wij dit goed doen.

Lijkt het u fijn om een spa in de tuin te hebben? Neem dan gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving