hoe vol moet een spa
31 mei 2021

Hoe vol moet een spa?

Heeft u een spa in huis? Of bent u van plan om een spa aan te schaffen, maar heeft u nog enkele vragen? Wilt u weten hoeveel water er in een spa moet? Een spa is de perfecte plek om te ontspannen en biedt vele voordelen. Om van een spa te kunnen genieten heeft u wel water nodig.

Wilt u weten hoeveel water er in een spa past en hoe vol een spa moet? Dat vertellen we u in dit artikel.

Wat is een spa precies?

Een spa is een fantastisch apparaat om helemaal tot rust te komen. Er bestaat nogal wat onduidelijkheid over wat nou een spa is en wat nou een hottub is. Daarom leggen we graag even de verschillen uit. Een spa is een vaak vierkant of rechthoekig apparaat – de vorm kan ook anders zijn – dat mensen laat ontspannen. Dit doet het apparaat met comfortabele zit- en ligplekken, heerlijke massagestralen en prettige jets.

Een hottub biedt ook ontspanning maar is net een wat ander apparaat. Zo wordt een hottub in tegenstelling tot een spa niet opgewarmd door elektriciteit, maar doormiddel van een houtkachel. Daarnaast is een hottub vrijwel altijd rond. Ook beschikt een hottub niet over massagestralen.

Hoeveel water past er in een spa?

Hoe groter een spa hoe meer water er in het apparaat past natuurlijk. De kleinere spa’s, voor zo’n 2-3 personen, hebben minstens zo’n 1000 liter water nodig. Dit is vaak wel echt het minimum. Per extra persoon is er vaak wel zo’n 200 liter extra water noodzakelijk. Een spa van 4 personen heeft dus al gauw 1400 liter waterinhoud. Het vullen van een spa hoeft niet helemaal tot de rand.

Hoe vol moet een spa?

De reden dat u een spa niet helemaal tot de rand hoef te vullen is omdat het bad dan zal overstromen wanneer er mensen in de spa gaan zitten. Maar hoeveel water moet er dan in een spa? Dat is natuurlijk niet uit te drukken in een aantal liter omdat er zoveel verschillende spa’s zijn.

Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat alle jets ruim onder water zitten. Indien er te weinig water in uw spa zit dan zal de massagestraal boven het water uitkomen en schiet het water buiten het bad. Omdat water tijdens warme dagen verdampt is het belangrijk om het water ruim boven de jets te laten komen tijdens het vullen van het bad. Probeert dus een mooie middenweg te vinden tussen de bovenste jets en de rand van de spa.

Contact opnemen

Heeft u vragen over het vullen van de spa? Neem contact met ons op. Wij helpen u graag.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving