schuim in spa
31 mei 2021

Last van schuim in uw spa? Oorzaken & Oplossingen

Heeft u last van schuim in uw spa en vraagt u zich af hoe dit kan? Wilt u dit graag oplossen en ook direct voorkomen voor de volgende keer? Schuim in uw spa is vervelend. Uw welverdiende ontspansessie kan door het schuim flink gestoord worden. Omdat u dit natuurlijk niet wilt is het verstandig om hier zo snel mogelijk wat aan te doen.

Wat? Dat vertellen we in dit artikel.

Hoe komt schuim in een spa?

Er zijn genoeg redenen te bedenken waardoor schuim in een spa kan komen, maar in bijna alle gevallen heeft het met hetzelfde te maken. In 9 van de 10 gevallen komt schuim voort uit chemicaliën en middelen die niet in het water horen. Dit kan van allerlei oorzaken hebben.

Zo kan het zijn dat de badkleding die u aanheeft niet goed uitgespoeld zijn of bijvoorbeeld nog wasverzachter bevatten. Ook kan het zijn dat uzelf zeepresten op uw lijf heeft. Ook kan het dat u uw bad niet goed heeft afgesloten en dat deze chemicaliën op één of andere manier onbedoeld in het water terecht zijn gekomen.

Schuim uit spa halen

Maar hoe kan dit schuim nou weer uit een spa worden gehaald? U zou het water kunnen verversen, maar dat betekent wel dat u het bad opnieuw moet vullen. Dit kost geld en zorgt ervoor dat u de komende uren geen gebruik van uw bad kunt maken. Wat zijn de alternatieven? U zou anti-foam middel in het water kunnen doen. De kans dat u dit al in huis heeft is echter niet zo groot.

Wilt u graag zo snel mogelijk in het bad en zoekt u een snelle oplossing? Dan raden we aan om de jets even flink aan te zetten. Hierdoor gaat het flink schuimen. Schep vervolgens met een netje al het schuim eruit en zet de jets nogmaals flink aan. Herhaal dit totdat er geen schuim meer in het bad zit.

Voorkomen is beter dan genezen

De beste manier om het schuim uit uw spa te houden ligt bij uzelf. Door schone badkleding aan te trekken, het water schoon te houden en even snel te douchen voordat u in het water stapt zorgt u ervoor dat uw water bijna niet kan gaan schuimen. Heeft u zich net ingesmeerd met zonnebrand?

Wacht dan even voordat u het water ingaat of stap ook dan eerst even kort onder de douche. Hoe schoner u het water ingaat, hoe minder kans op schuim in uw spa.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving
spa plaatsen in zeeland
Spa kopen in de provincie Zeeland