plunge pool diepte
09 december 2020

Wat is de prijs van een plunge pool?

Bent u benieuwd naar plunge pools? Heeft u al een idee van wat een plunge pool kost? Plunge pools zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar ontspanning, gezelligheid en rust. Een plunge pool heeft vele voordelen. De aantrekkelijke prijs van het product is zeker één van die voordelen.

Wilt u alles weten over de prijs en alle andere belangrijke informatie over plunge pools? In dit artikel helpen we u met die onderwerpen.

Wat is een plunge pool?

Een plunge pool lijkt nogal op een normaal zwembad, maar is simpelweg een stuk kleiner. Wij hebben diverse standaardmaten voor onze plunge pools, maar kunnen ook maatwerk toepassen. Zo kunt u altijd zelf kiezen hoe groot of klein uw plunge pool is.

Vraagt u zich trouwens af waar de naam plunge pool vandaan komt? Dat zullen we nog even snel uitleggen; Het water dat naar beneden valt bij een waterval raakt uiteindelijk de bodem. Deze miljoenen aanrakingen met de bodem zorgen voor slijtage.

Hierdoor ontstaat er onderaan de waterval een soort kuil. Deze kuil wordt een plunge pool genoemd. Hiernaar zijn de zwembaden vernoemd.

Kosten van een plunge pool

Een plunge pool is in vergelijking met andere zwembaden vrij goedkoop. Daar waar normale zwembaden al gauw €30.000,- of meer kost, zijn plunge pools al vanaf €19.000,- te koop. Hier komen nog installatie en energiekosten overheen. De installatiekosten zijn variabel en worden door ons duidelijk gemaakt wanneer u een offerte aanvraagt.

De energiekosten verschillen ook omdat we niet weten hoe groot uw plunge pool gaat worden. Hoe groter het zwembad, hoe duurder de prijs en hoe hoger de energiekosten. Wanneer u heeft besloten hoe groot uw plunge pool moet zijn, zullen wij u een indicatie qua energieverbruik kunnen geven.

Verschillende afmetingen

Wij hebben plunge pools in verschillende standaardmaten, namelijk: 2000x2000mm, 3000x2500mm, 4000x2500mm en 5000x3000mm. Naast deze maten is maatwerk dus ook mogelijk. Zo kunt u de lengte- en breedtemaat naar eigen wens invullen. De diepte van een plunge pool is standaard 125 centimeter, maar kan worden uitgebreid tot 140 of zelfs 150 centimeter. Vraag ons gerust naar alle mogelijkheden.

Voordelen van een klein zwembad

Aan een plunge pool zitten dus vele voordelen. Zo is het bad dus volledig op maat te maken, is een plunge pool de perfecte plek voor ontspanning, hebben plunge pools een relatief lage aanschafs- en energieprijs, zijn de baden perfect voor kleine gezelschappen, vergt een plunge pool weinig tijd qua onderhoud en zijn de baden echte eyecatchers voor in uw tuin. Allemaal redenen om een plunge pool aan te schaffen dus.

Plunge pool aanschaffen

Bent u overtuigd van het feit dat u een plunge pool wilt aanschaffen? Of bent u op zoek naar extra informatie? Neem gerust contact met ons op voor vrijblijvend advies op maat. Met onze ervaring en expertise helpen wij u graag en doorgaans goed.

Plunge pool aanschaffen?

Bent u overtuigd van de voordelen van een plunge pool? Wilt u graag meer informatie of een offerte aanvragen? Neem in beide gevallen gerust contact met ons op voor geheel vrijblijvend advies op maat.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Plunge pool

Bestaan er ook ronde plungepools?
Kleine plunge pool aanschaffen
plunge pool opwarmen|zwembad en spa kopen
Plunge pool verwarmen
Zwembad / plunge pool op een dakterras: is dat mogelijk?
Wat is het verschil tussen een zwembad en een plunge pool?
Plunge pool onderhouden: welke werkzaamheden komen er bij kijken?
Standaard afmeting van een plunge pool
Is een plunge pool demontabel en makkelijk te verplaatsen?