Wat zijn de mogelijkheden om je plungepool te verlichten?
30 augustus 2022

Wat zijn de mogelijkheden om je plungepool te verlichten?

Ben jij op zoek naar een plek waar je maximaal kunt ontspannen? Wil jij tot rust komen in je eigen tuin en een klein zwembad laten aanleggen? Dan is een plungepool de ideale oplossing. Een plungepool is een klein zwembad dat plaats heeft voor meerdere mensen.

Maar hoe wordt een plungepool gebouwd en hoe lang duurt het om een plungepool aan te leggen? En wat zijn de mogelijkheden qua verlichting? In dit blog vertellen we je er meer over.

Wat is een plunge pool?

Een plungepool wordt ook wel een mini pool genoemd. In principe is een plungepool hetzelfde als een normaal zwembad, maar dan een stuk kleiner. Als je op zoek bent naar een zwembad waarin je baantjes kunt trekken of balspelletjes kunt doen, dan is een plungepool niet geschikt.

Een plungepool is met name geschikt om in te ontspannen; het is dan ook voorzien van zit-, en ligplaatsen. Een plungepool is ideaal als je wilt ontspannen in verwarmd bad na een dag hard werken, of wanneer je samen met je partner wilt genieten van een hapje en een drankje in het water.

> Lees ook: Bestaan er ook ronde plungepools?

Wat zijn voordelen van een plungepool?

Een klein zwembad waarin je rust kunt vinden, dat is een plungepool. Dit kleine zwembad heeft vele voordelen, zoals:

  • In vergelijking met andere zwembaden is een plungepool relatief goedkoop in aanschaf. Je hebt al een plungepool voor 5000 euro;
  • Je kunt een plungepool het hele jaar door gebruiken. Het is een heerlijke plek om af te koelen in de zomer, terwijl je het in de winter als een warme ontspanningsplek kunt gebruiken;
  • Een plungepool heeft lage energiekosten;
  • Vanwege de weinige hoeveelheid water warmt het bad snel op;
  • Je kunt een plungepool volledig op maat laten bouwen;
  • Je hebt weinig onderhoud aan een plungepool.

Plungepool aanleggen; hoe lang duurt dat?

Hoe lang het duurt om een plungepool aan te laten leggen is geheel afhankelijk van het voorwerk; laat je het voorwerk doen door een gespecialiseerd bedrijf, of ga je zelf een gat in de grond graven? Een plungepool kan binnen een week geplaatst worden, mits alle voorbereidingen goed zijn uitgevoerd.

Een plungepool wordt van polyester gemaakt en is voorzien van een speciale zwembad coating. Een plungepool wordt als monoblok geleverd, is goed geïsoleerd en gaat jarenlang mee. Je kunt een plungepool in verschillende groottes kopen. Wij hebben de volgende standaard maten in ons assortiment: 2000x2000mm, 3000x2500mm, 4000x2500mm en 5000x3000mm. Een plunge pool is standaard 125 centimeter diep. Op aanvraag kunnen wij ook plunge pools met een diepte van 140 of 150 centimeter diepte leveren.

Een plungepool kan volledig op maat worden geleverd. Tegen een meerprijs kun je zelf bepalen waar de zit-, en ligplaatsen dienen te komen.

Verlichting van de plungepool

Wil je langer genieten van de warme zomeravonden? Dan is verlichting ook iets waar je over na moet denken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een led projector? Hiermee kun je verschillende sferen in je plungepool creëren door de kleuren te veranderen. Ook kun je de trap in de plungepool verlichten met spotverlichting met led.

Plungepool laten aanleggen door Wellness Tuinier

Wil je een plungepool kopen? Kijk dan eens in het assortiment van Wellness Tuinier. Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij leveren en installeren plungepools, zwembaden, spa’s, hydropools, zwemvijvers en nog veel meer. Wij graven niet alleen een gat en plaatsen het bad, wij gaan eerst een uitgebreid gesprek aan met jou! Hierin kun jij je wensen aangeven en voorzien wij je van onze kennis en advies. Aan de hand van dit gesprek maken wij een mooi ontwerp waarin we het zwembad op exact de goede plek plaatsen.

Wij kunnen tevens de gehele tuin renoveren na het plaatsen van het bad. Ook kun je bij ons terecht voor het plaatsen van een buitendouche of voor onderhoud aan je zwembad.

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Plunge pools

Wanneer kiezen voor een antraciete plunge pool?
Wanneer kiezen voor een antraciete plunge pool?
Een witte plunge pool; past dat bij mij?
Een witte plunge pool; past dat bij mij?
Wanneer kiezen voor een lichtblauwe plungepool?|Wanneer kiezen voor een antraciete plunge pool?|Hoe duur is een chloor systeem voor een zwembad?|Wanneer kiezen voor een ivoren plunge pool?|Wat zijn de mogelijkheden om je plungepool te verlichten?|Wat zijn de voordelen van een winterzeil voor het zwembad?|Wat zijn de voordelen van een zomerzeil voor je zwembad?|Wat is een plons alarm?|Welke systemen heb je nodig voor wateronderhoud?|Een witte plunge pool; past dat bij mij?|Hoe maak je een zwembad kindveilig?
Wanneer kiezen voor een lichtblauwe plungepool?
Wanneer moet ik kiezen voor een lichtgrijze plunge pool?
Hoe lang duurt het om een plungepool aan te leggen?