26 augustus 2022

Bestaan er ook ronde plungepools?

Heb je wel eens van een plungepool gehoord? Binnen Nederland is de plungepool nog relatief onbekend, maar het bad begint wel steeds populairder te worden.

Waar komt de naam plungepool vandaan? Wat is een plungepool precies? En bestaan er ook ronde plungepools? In dit blog vertellen we je er alles over.

Waar komt de naam plungepool vandaan?

Vraag jij je af waar de naam plungepool vandaan komt? De naam is afkomstig van de grond onder een waterval. Er ontstaat slijtage wanneer het water van een waterval de bodem raakt onder de waterval. Omdat er continu water van de waterval op de grond terecht komt zal deze steeds verder slijten. Er ontstaat als gevolg hiervan een holte onder de waterval. Deze holte wordt ook wel een plungepool genoemd..

Wat is een plungepool precies?

Je kunt een plungepool vergelijken met een normaal inbouwzwembad, met als enige verschil dat een plungepool veel kleiner is. Het is als het ware een kleine variant van een inbouwzwembad. Omdat de plungepool een kleiner formaat heeft dan een normaal zwembad, heeft het ook een andere functie.

Een plungepool heeft als doel om heerlijk in de badderen. Je kunt samen met een aantal vrienden genieten van de plungepool op een warme zomerdag, maar het is ook heerlijk om er in je eentje of samen met je partner in te relaxen.
Je kunt niet zwemmen in een plungepool en ook spelen met opblaasbaar speelgoed is niet mogelijk in een plungepool. Het bad is daarvoor niet lang en diep genoeg.

> Lees ook: Hoelang duurt het om een plungepool aan te leggen?

Wat zijn de voor-, en nadelen van een plungepool?

Wat zijn de voor- en nadelen van een plungepool?

Voordelen van een plungepool

  • Ideaal om in te ontspannen
  • Neemt minder ruimte in dan een normaal zwembad, hierdoor ook geschikt voor kleinere tuinen
  • Vergt minder onderhoud dan een normaal zwembad
  • Lagere energiekosten doordat er minder water in het bad zit dat verwarmd moet worden
  • Warmt sneller op dan een normaal zwembad

Nadelen van een plungepool

  • Door het kleinere formaat niet geschikt om baantjes in te trekken
  • Niet geschikt om in te spelen met opblaasfiguren en ander waterspeelgoed

Bestaan er ook ronde plungepools?

Vraag je je af of er ook ronde plungepools bestaan? Het antwoord daarop is nee. Je zou in dat geval wel kunnen kiezen voor een ronde spa.

Plungepool laten aanleggen door Wellness Tuinier

Plungepool laten aanleggen door Wellness Tuinier? Een plungepool kan redelijk snel geplaatst worden. Dit is mogelijk, omdat een plungepool als monoblok geleverd wordt en dus uit één geheel bestaat. Wil je een plungepool kopen? Kijk dan eens in het assortiment van Wellness Tuinier.

Wellness Tuinier is dé wellness specialist van Nederland. Wij leveren en installeren plungepools, zwembaden, spa’s, hydropools, zwemvijvers en nog veel meer. Wij graven niet alleen een gat en plaatsen het bad, wij gaan eerst een uitgebreid gesprek aan met jou! Hierin kun jij je wensen aangeven en voorzien wij je van onze kennis en advies. Aan de hand van dit gesprek maken wij een mooi ontwerp waarin we het zwembad op exact de goede plek plaatsen.

Wij kunnen tevens de gehele tuin renoveren na het plaatsen van het bad. Ook kun je bij ons terecht voor het plaatsen van een buitendouche of voor onderhoud aan je zwembad.

Heb je interesse in onze diensten en producten of wil je meer informatie? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180 554 666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Plunge pool

plunge pool opwarmen|zwembad en spa kopen
Plunge pool verwarmen
Zwembad / plunge pool op een dakterras: is dat mogelijk?
Wat is het verschil tussen een zwembad en een plunge pool?
Kleine plunge pool aanschaffen
Plunge pool onderhouden: welke werkzaamheden komen er bij kijken?
Standaard afmeting van een plunge pool
Kan een plunge pool op maat gemaakt worden?
plunge pool afdekken
Een plunge pool afdekken: welke verschillende mogelijkheden zijn er?