plunge pool opwarmen|zwembad en spa kopen
17 december 2020

Plunge pool verwarmen

Bent u op zoek naar een klein zwembad voor in uw tuin? Wilt u graag een klein zwembad waarvan u het water kan verwarmen? Deze kleine zwembaden waar we het over hebben worden door ons doorgaans plunge pools genoemd. Ze zijn bedoeld voor ontspanning en kunnen dan ook verwarmd worden tot zeer aangename temperaturen.

Wilt u alles weten over het verwarmen van plunge pools? In dit artikel vertellen we hier alles over.

Wat is een plunge pool precies?

Een plunge pool lijkt in alles op een zwembad, maar is een stuk kleiner dan normale zwembaden. Hierdoor passen plunge pools in vrijwel elke tuin. Plunge pools hebben vele voordelen. Zo liggen de aanschafs- en energiekosten een stuk lager dan bij normale zwembaden en is maatwerk volledig mogelijk. Waar de naam plunge pool vandaan komt? Dat is misschien wel leuk om te weten.

De naam plunge pool komt af van een natuurverschijnsel dat plaatsvindt bij watervallen. Het water dat naar beneden valt raakt namelijk de bodem waardoor er hier bodemslijtage ontstaat. Deze slijtage zorgt voor een kuil. Deze kuil is een fijne plek om te ontspannen en wordt ook een plunge pool genoemd. De kleine zwembaden waar wij het over hebben zijn hier dus naar vernoemd.

Hoe wordt een plunge pool verwarmd?

Vanwege de kleine afmetingen warmt een plunge pool snel op. Hoe kleiner uw plunge pool hoe sneller dit proces gaat. Een niet verwarmd plunge pool kan binnen een mum van tijd op een aangename temperatuur worden gebracht. Een plunge pool wordt opgewarmd door middel van een warmtepomp.

Deze pompen zijn verkrijgbaar vanaf €890,-. De pompen werken uitstekend en hebben een lange levensduur. Om de warmte op te wekken heeft de warmtepomp energie nodig.

Hoe duur is het verwarmen van een plunge pool?

Het verwarmen van een plunge pool kost dus na de eenmalige aanschafprijs van de warmtepomp ook energie. Hoe hoog de energiekosten voor het opwarmen van uw kleine zwembad zijn? Dat hangt af van uw gebruik en de afmetingen van uw zwembad. Gemiddeld kost elk uur dat de pomp aanstaat zo’n 20 cent.

Het voordeel is dat de warmtepomp niet constant aan hoeft te staan terwijl u erin zit. Wanneer het water op de juiste temperatuur is en u van plan bent om nog een paar uur in het water te blijven zitten dan kunt u de pomp gerust uitzetten. Wilt u graag de temperatuur van het water op een hoog niveau houden? Dek uw plunge pool dan af met speciale afdekmaterialen. Zo blijft de warmte behouden.

Plunge pool aanschaffen

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een plunge pool of heeft u nog enkele prangende vragen over deze kleine zwembaden? Neem gerust contact met ons op voor geheel vrijblijvend advies op maat.

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Plunge pool

Bestaan er ook ronde plungepools?
Wat is het verschil tussen een zwembad en een plunge pool?
Kleine plunge pool aanschaffen
Zwembad / plunge pool op een dakterras: is dat mogelijk?
Plunge pool onderhouden: welke werkzaamheden komen er bij kijken?
Standaard afmeting van een plunge pool
Is een plunge pool demontabel en makkelijk te verplaatsen?
Kan een plunge pool op maat gemaakt worden?