14 december 2020

Plunge pool onderhouden: welke werkzaamheden komen er bij kijken?

Bent u op zoek naar een plaats in uw tuin waar u heerlijk kunt ontspannen? Wilt u graag een plunge pool aanschaffen? Plunge pools zijn kleine zwembaden die veel ontspanning bieden.

Plunge pools hebben vele voordelen waarvan het weinige onderhoudswerk er één is. Toch zal u bepaalde onderhoudswerkzaamheden moeten verrichten aan uw plunge pool voor de levensduur van het zwembad. Waar dit onderhoud uit bestaat? Dat leggen we in dit artikel uit.

Wat is een plunge pool

Een plunge pool lijkt in alles op een normaal zwembad, maar is een stuk kleiner. Door deze kleine afmetingen past een plunge pool in vrijwel elke tuin. Een plunge pool is voorzien van zitplaatsen en is uitsluitend bedoelt voor ontspanning.

Plunge pools zijn er in verschillende standaardmaten maar kunnen ook volledig op maat worden geleverd. Een plunge pool is perfect voor kleine gezelschappen die graag ontspannen in verwarmd water en minder geschikt voor het zwemmen van baantjes of spelen van balspelletjes.

Plunge pool onderhouden

Het onderhouden van een plunge pool is geen lastig werk, maar moet wel even gebeuren. Wat voor onderhoudswerkzaamheden dit zijn? Een plunge pool is standaard voorzien van een pomp en zandfilter. Deze apparaten moeten met enige regelmaat gecontroleerd en schoongemaakt worden. Verder moet het water gereinigd worden. Controleer de pH- en chloorwaarde van het water en voeg pH-plus/min en/of chloor toe om het water op de juiste basis te krijgen. Verder raden we aan om het water 2 á 3 keer per jaar te verversen.

Wanneer u het water ververst is het goed om het bad aan de binnenkant eens goed onder handen te nemen. Neem met een zachte spons de gehele binnenkant van de kuip af. Wanneer u het water ververst is het goed om de leidingen ook direct even te spoelen. Zo zorgt u ervoor dat er hier geen kalkvorming ontstaat. Al deze schoonmaakwerkzaamheden vergen vanwege de kleine afmetingen van het bad maar weinig tijd. Zo bent u dus weinig tijd kwijt aan het onderhouden van uw plunge pool en kunt en houdt u meer tijd over om optimaal te genieten van uw apparaat.

Om het overzichtelijk te maken sommen we de werkzaamheden nog eenmaal op:

  • Pomp en zandfilter controleren en schoonmaken
  • Water controleren op pH- en chloorwaarde + eventueel aanvullen.
  • Water verversen. Tip: laat het water wegstromen waar het geen bloemen of planten kan beschadigen.
  • Waterleidingen schoonspoelen.

Plunge pool aanschaffen

Weet u genoeg over plunge pools of wilt u graag extra informatie ontvangen? Wilt u een plunge pool aanschaffen? Kijk gerust nog even verder op onze site voor extra informatie of neem geheel vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat.

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Plunge pool

Bestaan er ook ronde plungepools?
plunge pool opwarmen|zwembad en spa kopen
Plunge pool verwarmen
Zwembad / plunge pool op een dakterras: is dat mogelijk?
Wat is het verschil tussen een zwembad en een plunge pool?
Kleine plunge pool aanschaffen
Standaard afmeting van een plunge pool
Plunge pool aanschaffen: waar moet u op letten?
Is een plunge pool demontabel en makkelijk te verplaatsen?