13 december 2020

Wat is een mini pool?

Bent u op zoek naar een plek in uw huis of tuin waar u heerlijk kunt ontspannen in verwarmd water? Wilt u graag een mini pool aanbrengen en bent u benieuwd naar wat dit voorwerp precies is? Mini pool zijn kleine zwembaden die ontspanning bieden aan kleine gezelschappen. Wil jij alles weten over mini pools? Lees dan vooral even verder.

Wat is een mini pool?

Mini pools zijn kleine zwembaden die dienen voor ontspanning. Wij noemen mini pools ook wel plunge pools. Deze kleine zwembaden zijn perfect voor mensen die graag tot rust komen in verwarmd water. Plunge pools passen vanwege de kleine afmetingen in vrijwel elke tuin.

Een mini pool is er in verschillende standaardformaten, maar kan ook volledig op maat worden gemaakt. Zo heeft u altijd een klein zwembad naar uw wens. Mini pools zijn voorzien van zitplaatsen waardoor u heerlijk kunt ontspannen.

Voordelen van een mini pool

Aan kleine zwembaden of mini pools zitten vele voordelen. Wilt u weten wat deze voordelen zoal zijn? We sommen er een aantal op:

 • In vergelijking met andere zwembaden zijn mini pools relatief goedkoop. Waar grotere zwembaden al snel zo’n €30.000,- of meer kosten, zijn plunge pools al vanaf €19.000,- verkrijgbaar.
 • Vanwege de kleine afmetingen passen mini pools in vrijwel alle tuinen.
 • De energiekosten van een plunge pool zijn zeer laag.
 • Er zit weinig onderhoudswerk aan mini pools.
 • Maatwerk is mogelijk bij mini pools.
 • Mini pools zijn het hele jaar te gebruiken.
 • De levensduur van een mini pool is zeer lang. Een zeer duurzaam product dus.
 • Mini pools bieden plaats aan meerdere personen. Samen genieten van het warme water kan dus heel goed.

Hoe groot is een mini pool?

Zoals gezegd zijn mini pools volledig op maat te maken. Maar daarnaast hebben wij ook verschillende standaardformaten in ons assortiment. Deze varianten zijn wat goedkoper. De volgende standaardmaten zijn momenteel leverbaar:

 • 2000x2000mm
 • 3000x2500mm
 • 4000x2500mm
 • 5000x3000mm

Waar plaats je een mini pool?

Mini pools worden doorgaans in tuinen geplaatst, maar kunnen ook binnenshuis of zelfs op een dakterras worden geplaatst. Hierbij moet het dak natuurlijk wel stevig genoeg zijn. Of uw dak sterk genoeg is? Dat moet u laten onderzoeken. Plunge pools of mini pools kunnen wij in de grond plaatsen, maar ook gedeeltelijk of volledig boven de grond vestigen.

De buitenkant van de kuip is te voorzien van hout of keramische tegels. Waar u het kleine zwembad plaatst? Houdt rekening met de zon, wind, beschutting en uitzicht. U wilt natuurlijk niet volledig in het zicht van al uw buren zitten, maar ook niet in een naar claustrofobie neigend hoekje badderen. Houdt hier rekening mee.

Mini pool aanschaffen

Wilt u graag meer informatie over mini pools? Of wilt u graag advies op maat? Neem gerust eens contact met ons op. Wij helpen u geheel vrijblijvend.

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Plunge pool

Bestaan er ook ronde plungepools?
plunge pool opwarmen|zwembad en spa kopen
Plunge pool verwarmen
Zwembad / plunge pool op een dakterras: is dat mogelijk?
Wat is het verschil tussen een zwembad en een plunge pool?
Kleine plunge pool aanschaffen
Plunge pool onderhouden: welke werkzaamheden komen er bij kijken?
Standaard afmeting van een plunge pool
Is een plunge pool demontabel en makkelijk te verplaatsen?