Ik wil een plunge pool
09 december 2020

Wat is een plunge pool?

Wilt u graag een zwembad in uw tuin? Heeft u niet de beschikking over een grote tuin en wilt u dus een klein zwembad? Het kan voorkomen dat u nog niet van de term plunge pools gehoord heeft.

Een plunge pool is een klein zwembad dat ideaal is voor ontspanning. Een plunge pool heeft vele voordelen. Bent u geïnteresseerd in deze kleine zwembaden en wilt u alles weten over plunge pools? In dit artikel vertellen we alle belangrijke informatie.

Wat is een plunge pool?

Een plunge pool is een klein zwembad waar mensen ideaal kunnen ontspannen. De naam plunge pool is afgeleid van een natuurverschijnsel dat plaatsvindt bij een waterval. Hier valt zoveel water naar beneden dat de bodem onderaan de waterval gaat slijten. Hier ontstaat bodemslijtage.

Deze slijtage veroorzaakt een soort bad en dit bad wordt een plunge pool genoemd. Hier zijn de kleine zwembaden dus naar vernoemd. Een plunge pool is qua inbouw gelijk aan een normaal zwembad, alleen de afmetingen zijn kleiner. Dit maakt een plunge een plek waar mensen uitsluitend kunnen ontspannen. Zwemmen of balspelletjes is niet geschikt in een plunge pool.

Voordelen van een plunge pool

Nu u weet wat een plunge pool is, wilt u natuurlijk graag weten wat dit kleine zwembad te bieden heeft. Om u daarmee te helpen hebben wij hieronder even een rijtje voordelen van plunge pools gemaakt:

  • Het is de perfecte plek om te ontspannen en kan zowel alleen als in klein gezelschap worden gebruikt.
  • Een plunge pool is volledig op maat te maken. Zo kunt u zelf bepalen hoelang, hoe breed en waar u zit gelegenheden wilt hebben. Ook is het aanbrengen van een trappetje een mogelijkheid.
  • Het past vanwege de kleine afmetingen in vrijwel elke tuin.
  • Heeft lage kosten qua onderhoud en stroomverbruik.
  • Een plunge pool is snel opgewarmd.
  • Het heeft relatief weinig tijd qua onderhoud nodig. Zo heeft u meer tijd om te genieten van uw plunge pool en bent u weinig tijd kwijt aan vervelende klusjes.

Dat zijn nogal wat voordelen. Maar wie A zegt moet ook B zegen, er zijn natuurlijk ook wat nadelen. Zo is een plunge pool vanwege de beperkte ruimte niet geschikt voor (bal)spelletjes. Ook dobberen op een luchtbed of baantjes zwemmen is niet ideaal in een plunge pool.

Waar plaats je een plunge pool?

Plunge pools zijn volledig op maat te maken. Ook de locatie van uw plunge pool kan volledig zelf bepaald worden. Zo kan een plunge pool zowel binnen als buiten en onder, boven of deels boven de grond geplaatst worden. Doorgaans plaatsen wij plunge pools onder de grond, maar andere opties zijn dus zeker mogelijk.

Twijfelt u wat voor u de beste keus is? Wij helpen u natuurlijk graag met advies op maat.

Wat kost een plunge pool?

Plunge pools zijn er in allerlei formaten. Elk formaat kent natuurlijk een andere prijs. De prijzen van plunge pools gaan vanaf 5.000 Euro. Hier komen nog installatiekosten en energiekosten overheen. Deze energiekosten zijn relatief laag. Dit omdat er in een plunge pool aanzienlijk minder water zit dan in andere zwembaden.

Plunge pool aanschaffen?

Bent u overtuigd van de voordelen van een plunge pool? Wilt u graag meer informatie of een offerte aanvragen? Neem in beide gevallen gerust contact met ons op voor geheel vrijblijvend advies op maat.

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Plunge pool

Bestaan er ook ronde plungepools?
plunge pool opwarmen|zwembad en spa kopen
Plunge pool verwarmen
Zwembad / plunge pool op een dakterras: is dat mogelijk?
Wat is het verschil tussen een zwembad en een plunge pool?
Kleine plunge pool aanschaffen
Plunge pool onderhouden: welke werkzaamheden komen er bij kijken?
Standaard afmeting van een plunge pool
Is een plunge pool demontabel en makkelijk te verplaatsen?