17 december 2020

Kleine plunge pool aanschaffen

Bent u op zoek naar een klein zwembad met verwarmd water? Wilt u graag weten welke mogelijkheden er zijn en heeft u al eens gehoord van een plunge pool? Plunge pools zijn kleine zwembaden die een grote mate van ontspanning bieden. Kleine plunge pools hebben vele voordelen en zijn er in allerlei afmetingen. Wilt u alles weten over het kopen van een kleine plunge pool?

Wat is een kleine plunge pool?

Een kleine plunge pool is een soort dompelbad dat ontspanning biedt voor u en uw gezelschap. Plunge pools zijn voorzien van zit- en liggelegenheid, hebben verwarmd water en zijn de perfect plek om tot rust te komen na een lange (werk)dag. Waarom dit een plunge pool heet? Die naam is afkomstig van een vergelijkbare ontspanplek die ontstaat bij watervallen.

Daar waar het water valt, komt het namelijk op de bodem terecht. Deze miljoenen aanrakingen met de bodem zorgen voor slijtage waardoor er onderaan de waterval een kuil ontstaat. Hier zitten mensen graag om even tot rust te komen. De kuil wordt een plunge pool genoemd. De plunge pool die wij leveren zijn kleine zwembaden waar u heerlijk kunt relaxen.

Voordelen van een kleine plunge pool

Een kleine plunge pool is dus een klein zwembad dat u de gelegenheid geeft om alleen of in klein gezelschap even heerlijk tot rust te komen. Aan kleine plunge pools zitten vele voordelen. We sommen er een aantal op:

 • Vanwege de kleine afmetingen passen kleine plunge pools is vrijwel elke tuin.
 • Wij kunnen kleine plunge pools in tuinen, binnenshuis en eventueel zelfs op dakterrassen installeren.
 • De aanschafsprijs van kleine plunge pools is in vergelijking met andere zwembaden erg aantrekkelijk. Plunge poolbaden zijn al vanaf €5.000,- aan te schaffen.
 • Kleine plunge pools zijn er in allerlei standaardmaten, maar ook volledig op maat te maken.
 • Vanwege de weinige hoeveelheid water die opgewarmd moet worden zijn de energiekosten van een plunge pool relatief laag.
 • De opwarm snelheid van het water in een plunge pool is zeer snel.
 • Het onderhoud aan kleine plunge pools stelt weinig voor omdat het bad niet groot is.

Deze en nog een aantal andere voordelen maken een kleine plunge pool zeer aantrekkelijk. Toch zitten er eventueel ook een paar nadelen aan. Zo is een plunge pool ongeschikt voor het zwemmen van baantjes, het spelen van balspelletjes en ook het gebruik maken van opblaas voorwerpen is niet ideaal in een plunge pool. Wanneer u dit niet van plan bent is dat geen probleem voor u.

Wat zijn de afmetingen van een kleine plunge pool?

Wij hebben plunge pools die we volledig op maat kunnen maken, maar hebben ook enkele standaardformaten in ons assortiment. De standaardmaten zijn:

 • 2000x2000mm
 • 2000x2500mm
 • 4000x2500mm

Deze formaten passen in de meeste tuinen en zijn geschikt voor meerdere personen. In de kleinste variant is het al mogelijk om zeker met 4 á 5 personen te relaxen. Wanneer u graag met meer personen gebruik maakt van uw bad of graag wat meer ruimte wenst is het dus mogelijk om een grotere variant te kiezen of op maat te laten maken.

Waar moet ik op letten bij het aanschaffen van een kleine plunge pool?

Wanneer u een kleine plunge pool aanschaft moet u met een aantal zaken rekening houden. Waar plaats ik mijn ontspanplek? Welke afmetingen zijn voor mij geschikt? Welke extra opties selecteer ik? Al dit soort vragen zijn goed om uzelf te stellen. We geven een aantal tips:

 • Houdt bij het kiezen van de juiste plaats voor uw kleine plunge pool rekening met de zon en beschutting. Het kan zijn dat u het liefst zoveel mogelijk zonuren in uw zwembad kunt verblijven. Ook is het goed om uzelf af te vragen of u graag wat beschut en uit de wind zit of dat u het liefst op een open plekje zit.
 • Wanneer u de perfect plaats voor uw plunge pool heeft gekozen moet u, eventueel in overleg met ons, kijken hoe wij het bad op de plaats van bestemming gaan krijgen. Het is belangrijk om hier alvast over na te denken.
 • Kleine plunge pools hebben vele extra mogelijkheden. Denk hierbij aan trappetjes, ledverlichting, kleuren en een aantal andere opties. Welke opties wenst u graag aan uw plunge pool?

Kleine plunge pool aanschaffen

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een plunge pool? Wilt u graag een aanvraag plaatsen of heeft u nog een aantal prangende vragen omtrent deze kleine zwembaden? Schroom niet en neem gerust contact met ons op voor geheel vrijblijvend advies op maat.

jacuzzi, spa, hottub en plunge pool

Misschien interessant?