17 december 2020

Zwembad / plunge pool op een dakterras: is dat mogelijk?

Bent u op zoek naar een klein zwembad om heerlijk in te ontspannen? Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een plunge pool en vraagt u zich af of een plunge pool op een dakterras kan worden geplaatst?

Plunge pool zijn perfect om te ontspannen en hebben een fraaie uitstraling. Het bad is een kleine zwembadvariant en past in vrijwel elke tuin of andere plek. Wilt u weten of het mogelijk is om een plunge pool op een dakterras te plaatsen? In dit artikel leggen we uit of dit kan en hoe dit mogelijk is.

Wat is een plunge pool?

Een plunge pool is een zwembad met kleine afmetingen. Plunge pool zijn bedoeld voor ontspanning. Heerlijk uitrusten na een lange (werk)dag kan perfect in deze kleine zwembaden. Plunge pools zijn voorzien van zit- en ligplaatsen waardoor dit ontspannen een nieuwe dimensie krijgt. De baden zijn minder geschikt voor het zwemmen van baantjes of het spelen van balspelletjes.

Drijven op een luchtbed kan in een grotere variant, maar benut wel veel van de beperkte ruimte. Een plunge pool is er in bepaalde standaardmaten vanaf 2000x2000mm, maar kan ook volledig op maat worden gemaakt.

Plunge pool op een dakterras: Kan dit?

Plunge pools zijn kleine zwembaden met vele voordelen. Een groot voordeel van een plunge pool is dat vrijwel alles mogelijk is. Zo kan een plunge pool ook op een dakterras geplaatst worden. Plunge pools passen vanwege de kleine afmetingen op vrij veel dakterrassen en zijn relatief licht vergeleken met andere zwembaden. Hierdoor kunnen veel daken een plunge pool dragen.

Wij kunnen dit echter niet voor u bepalen. Wij raden u aan om zelf een expert te benaderen met de vraag of uw dak een plunge pool kan dragen. Het kan zijn dat er een enkele aanpassing noodzakelijk is voordat de aanleg van een plunge pool op uw dakterras van start kan gaan.

Waar kan je een plunge pool nog meer plaatsen?

Naast de mogelijkheid om een plunge pool op een dakterras te plaatsen is het ook mogelijk om dit kleine zwembad op diverse andere plaatsen te zetten. Doorgaans plaatsen wij deze kleine zwembaden in tuinen, maar ook binnen in huis is mogelijk. Wij kunnen de zwembaden in de grond plaatsen, maar ook (deels) boven de grond aanbrengen.

Een zwembad in de grond oogt zeer fraai en neemt optisch minder ruimte in beslag, maar kost meer tijd en geld qua installatie. Een zwembad boven de grond kan worden voorzien van houten buitenkant of keramische tegels. Zo wordt het zwembad een ware eyecatcher.

Plunge pool aanschaffen

Wilt u graag een plunge pool aanschaffen voor op uw dakterras of op een andere plaats? Wilt u graag meer weten over deze kleine zwembaden of graag een aanvraag doen? Neem gerust contact met ons op voor geheel vrijblijvend advies op maat.

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Plunge pool

Bestaan er ook ronde plungepools?
plunge pool opwarmen|zwembad en spa kopen
Plunge pool verwarmen
Wat is het verschil tussen een zwembad en een plunge pool?
Kleine plunge pool aanschaffen
Plunge pool onderhouden: welke werkzaamheden komen er bij kijken?
Standaard afmeting van een plunge pool
Is een plunge pool demontabel en makkelijk te verplaatsen?
Kan een plunge pool op maat gemaakt worden?