03 november 2020

Mag je in een spa als je zwanger bent?

Heeft u een spa of bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van dit ontspanningsapparaat? Bent u benieuwd naar het feit of u tijdens uw zwangerschap in het warme water van een spa mag zitten? In dit artikel vertellen wij u dit en maken we alles duidelijk over het gebruik van een spa tijdens uw zwangerschap.

Wat is een spa?

Een spa is een bubbelbad dat doorgaans in tuinen wordt geplaatst. Het bad is verwarmd en biedt gedurende het gehele jaar ontspanning. Het bad heeft verschillende lig- en zitgelegenheden en is voorzien van vele comfortabele jets en massagestralen. Het aantal massagestralen is afhankelijk van de grote van het bad, maar zit in de meeste gevallen tussen de 35 en de 100.

Bij grote spa’s zijn dit er vaak zelfs meer. Naast de jets en massagestralen zijn er vele mogelijkheden en opties om aan uw spa toe te voegen. Zo kunt u een trappetje, led verlichting, geluidsinstallatie en zelfs een tv-scherm aan uw spa toevoegen.

Spa gebruiken tijdens zwangerschap mogelijk?

Tijdens een zwangerschap zijn er een aantal zaken die u beter even niet kunt doen. Denk hierbij aan roken, alcohol drinken, enzovoorts. Spa gebruik wordt hier door sommige mensen ook bij geschaard, maar dat is deels ten onrechte. Gebruik maken van een spa kan tijdens de eerste periode van uw zwangerschap wel degelijk, maar moet wel met zorg gebeuren. Zo raden wij af om de spa in te stappen wanneer de temperatuur van het water boven de 38 graden Celsius ligt.

Bij temperaturen die hoger liggen verstoort u de groei van uw baby. Mocht het water niet warmer zijn dan 38 graden n kunt u gerust instappen, maar blijf niet te lang in het water zitten. 10 tot 15 minuten zijn betreft experts de maximale lengte van uw verblijf in de spa. Langer zitten is niet per se schadelijk, maar is zeker niet goed voor u en uw baby.

Niet in een koud dompelbad stappen!

Heeft u tijdens uw zwangerschap gebruik op een verantwoorde manier gebruik gemaakt van uw spa en wilt u graag even afkoelen. Een snelle verandering van warm naar koud water veroorzaakt een waar schokeffect bij uw baby en is erg slecht voor zijn of haar groei en gezondheid. Mijdt het koude dompelbad dus deze periode.

Wanneer raden we spa gebruik wel af?

Wanneer het einde van uw zwangerschap in zicht is raden wij spa gebruik wel af. Vanaf week 32 is het verstandig om de spa even links te laten liggen. Vanaf die periode hebben bacteriën meer kans om binnen te dringen waardoor de groei van uw baby wordt verstoord.

En hoe zit dat met een sauna?

Daar waar u tijdens uw zwangerschap nog wel gedeeltelijk kunt genieten van uw spa raden wij sauna gebruik ten strengste af. De hoge temperaturen die in een sauna aanwezig zijn erg slecht voor de ontwikkeling van uw baby. In de laatste fase van uw zwangerschap zou sauna gebruik minder kwaad kunnen, maar wij raden u aan om hiervoor even op gesprek te gaan bij uw huisarts.

Informatie aanvragen!

Bent u opzoek naar meer informatie betreffende plunge pools, spa’s en hottubs? Neem vrijblijvend contact met ons op!

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Spa's en zwemspa's

spa twee personen
Wat zijn de mogelijkheden op gebied van een 2 personen spa?
zeven persoons spa
De voor- en nadelen van een 7-persoons spa
spa acht personen
Bestaat er ook een 8 persoons spa?
Ronde spa
Wat is beter: een ronde spa of een vierkante?
Wat zijn de voordelen van een vierkante spa?
exclusieve spa
Een exclusieve spa in je tuin? Dit zijn de mogelijkheden
Spa aanschaffen limburg
Spa kopen in de provincie Limburg
zwemspa plaatsen rotterdam
Zwemspa kopen in Rotterdam en omgeving