hoelang in een spa
15 april 2021

Hoe lang mag je maximaal in een spa zitten?

Heeft u een spa in uw tuin staan, zou u dit graag willen of gaat u elders in een spa? Vraagt u zich af hoe lang het verstandig is om in een spa te zitten? Voor bepaalde wellnessapparaten is het verstandig om niet te lang gebruik van te maken. Zo wordt het bijvoorbeeld afgeraden om langer dan een half uur in een sauna te zitten.

Wilt u weten wat er wordt aangeraden op het gebied van gebruik maken van een spa? In dit artikel vertellen we u daar alles over.

Wat is nou precies een spa?

Een spa is een bad met verwarmd water, comfortabel zit- en ligplekken en heerlijke massagestralen. Verblijven in een spa is goed voor uw mentale en fysieke gezondheid. Dit omdat zowel uw spieren profijt hebben van uw verblijf in het bad, maar dat ook uw stressniveau bijvoorbeeld keldert.

Na een lange werkdag even ontspannen in een spa is dus een hele grote aanrader. Een spa wordt vaak verward met een hottub. Hottubs zijn echter vrijwel altijd rond, hebben geen massagestralen en worden niet elektrisch opgewarmd. Een hottub warmt op doordat de gebruiker een houtkachel op aansteken.

Hoelang gebruik maken van een spa?

Wanneer u al eens in een spa heeft gelegen dan heeft u vast wel eens ervaren dat u zo comfortabel zit of ligt in het verwarmde water dat u eigenlijk helemaal niet uit het water uit hoeft. Hierover hebben we goed nieuws voor u; u hoeft ook helemaal het water niet uit als u dat niet wilt. U kunt namelijk zo lang als u maar wilt in het bad blijven liggen, zonder dat dat uw gezondheid schaadt.

Waar u wel op moet letten is uitdroging en oververhitting/onderkoeling. Zorg ervoor dat u terwijl u in bad zit wat water drinkt. Het klinkt gek, maar doordat u in het water zit kunt u uitdrogen. Drinkt u alcohol? Dan zal u zeker water moeten drinken. Om oververhitting of onderkoeling tegen te gaan moet u ervoor zorgen dat de temperatuur van het water niet te koud of te warm is. Alle temperaturen tussen de 30 en 39 graden Celsius zijn prima.

Let op: als u lang in de spa zit moet u niet constant gebruik maken van de jets.

Pas op voor de jets!

Als u het heerlijk vindt om enkele uren in uw spa te zitten dan kan dat dus. Pak een lekker flesje drinken en ga heerlijk badderen. Let echter wel op het gebruik van de jets. De harde massagestralen zijn erg goed voor uw spieren, maar kunnen ook een schade aanbrengen wanneer u de stralen te lang gebruikt.

Een half uurtje is de stelregel. Indien de straal in uw rug enkele uren laat stralen dan loopt u het risico dat u de volgende dagen nogal wat rugpijn ervaart. Dit omdat uw spieren van de stralen dan te veel belasting ervaren. De bubbels kunnen geen kwaad, deze kunt u gerust aan laten staan.

Spa in uw tuin

Lijkt het u fantastisch om een spa in uw tuin te hebben? Zou u graag meer informatie over spa’s willen of lijkt het u fijn om eens met een expert in gesprek te gaan over het plaatsen van een spa in of rondom uw huis? Neem gerust en geheel vrijblijvend eens contact met ons op.