23 februari 2021

Hoeveel water gaat er in een hottub? En hoelang duurt het vullen?

Heeft u een hottub of overweegt u om een hottub aan te schaffen? Wilt u graag weten hoeveel water er in een hottub gaat en hoelang het vullen van een hottub duurt? Het verversen wat het water van een hottub moet een aantal keer per jaar gebeuren.

Dit kost natuurlijk tijd en geld, hoelang duurt dit en wat kost het om een hottub te vullen met water? Dat vertellen we in dit artikel. Lees dus vooral even verder!

Hoeveel water gaat er in een hottub?

Hottubs zijn er in verschillende soorten en diverse afmetingen. De hottubs die wij afleveren zijn er met een doorsnede van 160, 180 en 200 centimeter. Onze hottubs hebben een de binnenkant hun houtkachel. De watercapaciteit van een hottub met 160 doorsnede is 1300 L, een hottub met 180 cm doorsnede kan 1800 L water houden en een hottub met van een doorsnede van 200 cm heeft een watercapaciteit van 2300 L water.

In vergelijking met andere wellnessapparaten zoals bijvoorbeeld een spa is dit aanzienlijk minder water. Dit heeft een aantal voordelen.

Hoelang duurt het om een hottub te vullen?

Het vullen van een hottub gaat natuurlijk door water in de kuip te laten lopen. Hoe snel dit gaat hangt af van een aantal factoren. De meeste kranen in Nederland laten ongeveer zo’n 12 tot 16 liter water per minuut door. Gemiddeld gezien komt dit neer op 840 liter per uur.

Het vullen van uw hottub, hoe groot het apparaat ook is, duurt dus zo’n 2 tot 3 uur. Dat is vrij snel. Na het vullen van uw hottub kunt u beginnen met het verwarmen van het water. Dit gaat door hout op te stoken in de kachel.

Hoeveel geld kost het om een hottub te vullen?

Het vullen van een hottub kost natuurlijk ook geld. Hoeveel het kost om een bad volledig te vullen? Dat hangt af van de waterprijs. Deze prijs is elk jaar anders, maar kost ongeveer €0,80 tot €1,00 per 1000 liter. Meer dan €2,50 per keer dat u moet bijvullen kost dat dan niet.

Doorgaans dient u per jaar uw hottub zo’n 4 tot 6 keer te verversen met nieuw water. De kosten die u per jaar kwijt bent aan schoonwater vallen dus reuze mee.

Een hottub aanschaffen

Bent u blij met deze positieve feiten die u heeft gelezen of hottubs en wilt u graag meer informatie over deze apparaten of bent u overtuigd van het feit dat u graag een hottub wilt aanschaffen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op of benader ons voor advies op maat. We horen graag van u.

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Hottub

Van welk materiaal wordt een hottub gemaakt?
Elektrische hottub kopen
Waar moet je opletten bij het kopen van een hottub?
Waar moet u op letten bij het onderhouden van een hottub?
Hoelang duurt het opwarmen van een hottub?
Hoe werkt een houtgestookte hottub?
Hottub met bubbels kopen
Maakt een hottub lawaai?