23 februari 2021

Van welk materiaal wordt een hottub gemaakt?

Heeft u een hottub of zit u eraan te denken om een hottub aan te schaffen? Wilt u graag weten van welke materialen hottubs gemaakt worden en hoe dit makingsproces verloopt? Een hottub is een prachtig apparaat wat enorm veel ontspanning biedt. Het verwarmde water is een oase van rust en biedt ontspanning en gezelligheid wanneer u met meerdere personen relaxed in het water.

Wilt u weten waarvan hottubs gemaakt worden? Dat vertellen we in dit artikel.

Wat is een hottub?

Een hottub is een vaak rond bad met water dat moet worden verwarmd doormiddel van het opstoken van een houtkachel. Een hottub biedt veel ontspanning en comfort. Het opstoken van een hottub vinden sommigen een vervelend klusje, maar is voor anderen juist de charme van het apparaat.

Een hottub lijkt wel een beetje op een spa, maar een spa verwarmd elektrisch. Tegenwoordig zijn er hottubs die dat ook kunnen, maar traditioneel gezien zijn hottubs er alleen met een houtkachel.

Waarvan wordt een hottub gemaakt?

Een traditionele hottub wordt van oudsher uitsluitend van hout gemaakt. Dit draagt bij aan de prachtige uitstraling van het bad, maar had als nadeel dat een hottub niet volledig lekvrij was. Hierom hebben de hottubs van tegenwoordig hebben een binnenkuip van hout en zijn aan de buitenkant voorzien van hout. Zo blijft de karakteristieke uitstraling behouden, maar heeft u toch een hottub die niet zal lekken.

De kachel zit bij vaak aan de buitenkant van het bad. Het verwarmen verloopt op natuurlijk wijze omdat heet water zal stijgen en zo terug de hottub instroomt nadat het opgewarmd in de kachel.

Welke accessoires zijn er voor een hottub?

Een hottub kan worden voorzien van diverse accessoires. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een trappetje, eventueel zelfs verlichting of houder voor uw dranken Deze producten kunnen op maat worden gemaakt voor uw bad, maar zijn ook in standaardmaten te bestellen.

De accessoires die u wenst zijn er van diverse materialen. Het aanschaffen van houten accessoires past natuurlijk enorm goed bij de uitstraling van uw hottub, maar hier bent u natuurlijk vrij in.

Een hottub aanschaffen

Wilt u graag meer weten over hottubs of denkt u eraan om een hottub aan te schaffen? Wilt u graag een offerte ontvangen of heeft u eerst nog een aantal prangende vragen voor ons? Neem gerust en geheel vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie.

jacuzzi, spa, hottub en plunge pool

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Hottub

Hoeveel water gaat er in een hottub? En hoelang duurt het vullen?
Elektrische hottub kopen
Waar moet je opletten bij het kopen van een hottub?
Waar moet u op letten bij het onderhouden van een hottub?
Hoelang duurt het opwarmen van een hottub?
Hoe werkt een houtgestookte hottub?
Hottub met bubbels kopen
Maakt een hottub lawaai?