13 januari 2021

Hoelang duurt het opwarmen van een hottub?

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een traditionele hottub? Wilt u graag weten hoelang het duurt voordat uw houtkachel het water heeft opgewarmd? Een hottub met houtkachel is een fraai product voor in uw tuin. Een hottub is namelijk een echte eyecatcher, brengt veel ontspanning en geeft uw tuin een zeer gezellige uitstraling.

Het opwarmen van een hottub gebeurt door een houtkachel op te stoken. Wilt u weten hoelang het duurt voordat het water in een hottub op een aangename temperatuur is? Dat vertellen we in dit artikel.

Wat is een hottub?

Omdat de termen hottub en spa nogal veelvuldig door elkaar worden gehaald leggen we graag even voor de duidelijkheid precies uit wat een hottub is. Van oudsher is een hottub een ronde ton met water. Dit water wordt verwarmd doormiddel van het opstoken van een houtkachel. Tegenwoordig zijn er ook (gedeeltelijk) elektrische hottubs.

Een hottub die wordt verwarmd met brandhout heeft als voordeel dat het apparaat geen stroom nodig heeft waardoor er geen energiekosten aan het apparaat hangen. Daarnaast kan een houtgestoken hottub overal worden geplaats, ook daar waar geen stroomvoorziening is. Een voordeel van een elektrische variant is dat het opwarmen wat sneller gaat, maar dit haalt ook wat van de charme van het apparaat weg.

Hoelang duurt het opwarmen van een hottub?

Een traditionele hottub wordt opgewarmd door een houtkachel. Hoelang het duurt voordat het water op een aangename temperatuur is? Dat hangt af van de kachel en het aantal liter dat in uw hottub zit. De kleinere en middelgrote hottubs zijn doorgaans binnen 1,5 tot 2,5 uur verwarmd. De grotere varianten kunnen wat langer duren. Wanneer u een hottub bij ons wilt afnemen kunnen we bespreken welke grote en welke kachel u wenst.

Wanneer dit inzichtelijk is kunnen we u een beter beeld geven van hoelang het verwarmen van uw hottub duurt. Een hottub die door middel van elektriciteit wordt opgewarmd warmt sneller op. Doorgaan zijn deze hottubs binnen anderhalf uur opgewarmd. Hierbij gaan wel wat energiekosten (gemiddeld zo’n 25 tot 30 Euro per maand) gemoeid.

Hottub aanschaffen

Bent u geïnteresseerd in het aanschaffen van een hottub? Wilt u graag meer weten over het opwarmen en gebruik maken van deze apparaten? Op onze site staan diverse blogs die u wijzer kunnen maken, maar natuurlijk kunt u ons ook ten alle tijden benaderen voor geheel vrijblijvend advies op maat.

Misschien interessant?

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Hottub

Hoeveel water gaat er in een hottub? En hoelang duurt het vullen?
Van welk materiaal wordt een hottub gemaakt?
Elektrische hottub kopen
Waar moet je opletten bij het kopen van een hottub?
Waar moet u op letten bij het onderhouden van een hottub?
Hoe werkt een houtgestookte hottub?
Hottub met bubbels kopen
Maakt een hottub lawaai?