Wil jij een zwembad in je eigen tuin laten plaatsen? Tegenwoordig heb je dan veel verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Tot enkele jaren geleden was de keus nog vrij beperkt. Je kon kiezen voor een betonnen zwembad of voor een polyester zwembad. Steeds meer mensen willen echter een zwembad in de tuin en hebben daarbij hun eigen wensen en ideeën. Hier hebben de producenten op ingespeeld, daarom kun je nu kiezen voor bijvoorbeeld plunge pools, zwemvijvers, een spa en zwembaden als een hydropool of een polypropyleen zwembad.

Maar wat is eigenlijk het verschil tussen een hydropool en een polypropyleen zwembad? In dit artikel gaan we op deze vraag in. 

Wat is een hydropool?

Een hydropool is een zwembad dat voorzien is van een jetstream zwemmachine. Je kunt het een beetje zien als een actieve spa. Dit type zwembad is daarom uitermate geschikt voor de echte zwemliefhebber. De jetstream geeft je de mogelijkheid om tegen de stroom in te zwemmen. Hierdoor kun je min of meer op de plaats blijven zwemmen, waardoor je een echte zwemtraining kunt doen. 

Een hydropool geeft je de volgende 5 belangrijke voordelen:

  • Het is geschikt voor iedere zwemmer van alle leeftijden, maar vooral voor de echte zwemliefhebber en fitnessfanaat. In een hydropool verbruik je enorm veel calorieën door tegen de stroom in te zwemmen, daarnaast train je alle spieren. Door regelmatig te zwemmen zul je merken dat de conditie, kracht en flexibiliteit toeneemt. Hierdoor kun je een gezond en fit leven leiden;
  • Na een training in de hydropool kun je de vermoeide spieren tot rust laten komen door de kracht van de jetstream;  
  • De combinatie van beweging, jetstream bubbels en zweten geven je immuunsysteem een boost;
  • Lichaamsbeweging helpt bij het verminderen van stress. Zwemmen is een goede work-out voor het hele lichaam;
  • Hydropool bestaat al een tijd, ze zijn constant bezig om hun technologie te verfijnen en ontwikkelen. Hierdoor kun je nu profiteren van een echte zwemsensatie in een comfortabel zwembad. 

Wat is een polypropyleen zwembad?

Een polypropyleen zwembad is een zwembad met enorm veel mogelijkheden. Polypropyleen is een bepaald materiaal waar het bad van gemaakt is. Van dit materiaal worden platen gezaagd en aan elkaar gelast om het zwembad te vormen. Een groot voordeel hiervan is dat het enorm veel mogelijkheden biedt. Je kunt dus helemaal zelf bepalen hoe het zwembad eruit komt te zien. 

Daarnaast biedt polypropyleen veel andere voordelen; het is enorm sterk en duurzaam, onderhoudsvriendelijk, kras vast, heeft antibacteriële eigenschappen, is bestand tegen een temperatuur tot 40 graden Celsius en je kunt het zwembad in verschillende kleuren bestellen.  

Het verschil tussen een hydropool en polypropyleen zwembad?

Er zitten veel verschillen tussen een hydropool en een polypropyleen zwembad. De belangrijkste verschillen zijn:

  • Een hydropool is een zwembad voorzien van een jetstream zwemmachine;
  • Een polypropyleen zwembad kan in vrijwel alle vormen en maten gemaakt worden, dit in tegenstelling tot een hydropool;
  • De hydropool van Wellness Tuinier is voorzien van mozaïektegels op de wanden, het gehele zwembad van polypropyleen is van dit materiaal voorzien;
  • De hydropool is het meest geschikt voor mensen die willen zwemmen als sport. Een polypropyleen zwembad is voor alle vormen van recreatief zwemmen geschikt. 

Wanneer kies je voor een hydropool of een polypropyleen zwembad?

De keus voor het type zwembad kun je het best laten bepalen door je eigen gebruik van het zwembad. Wil je een zwembad in eigen tuin omdat je gaat zwemmen als sport? Doe je het voor gezondheidsredenen en omdat je fit wilt worden? Kies dan voor een hydropool!

Zou je graag een zwembad in eigen tuin willen hebben om op warme dagen te kunnen genieten van een koele duik? Ben je op zoek naar een zwembad met enorm veel mogelijkheden voor jezelf en eventueel de kinderen? Dan kun je het best kiezen voor een polypropyleen zwembad. 

Als je een zwembad geheel op maat wilt laten maken volgens je eigen wensen, dan zul je ook voor een polypropyleen zwembad moeten kiezen. Deze kunnen vrijwel in alle maten en vormen gemaakt worden.

Zwembad bestellen en laten plaatsen

Ben jij op zoek naar een hydropool of polypropyleen zwembad? Wil je deze in de tuin laten plaatsen? Wellness Tuinier helpt je graag! Je kunt ons zien als dé wellness specialist van Nederland. Bij ons kun je namelijk terecht voor het gehele project, van het ontwerp van de tuin, het plaatsen van het zwembad tot een gehele renovatie van de tuin.

Op onze website kun je een goed beeld krijgen van onze polypropyleen zwembaden en onze hydropool. Ben je geïnteresseerd in één van deze zwembaden? Vraag dan een offerte aan! Wil je meer informatie of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jou? Neem dan contact met ons op! Je kunt ons bereiken door te bellen naar 0180-554666 of mailen naar info@wellnesstuinier.nl. Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier

LAAT JE INSPIREREN

Brochure aanvragen

Welkom bij Wellness Tuinier, uw partner voor het creëren van de perfecte wellness tuin. Van zwembaden en plunge pools tot buitendouches, spa’s en barrelsauna’s, wij bieden een totaalproject van A tot Z in samenwerking met onze dealers. Laat u inspireren door onze expertise en download onze brochure om meer te ontdekken over de mogelijkheden. Met onze werkwijze helpen wij u graag bij het realiseren van uw droomtuin.

Relevante artikelen

Niet gecategoriseerd

Wanneer kiezen voor een ivoren plunge pool?
Wanneer kiezen voor een ivoren plunge pool?
Een zwembad met bedieningspaneel; kleurtjes
Een zwembad met bedieningspaneel; kleurtjes, muziek en/of dekzeil; bestaat dat?
Wat is een cube pool?
Hoe diep moet een zwembad met duikplank zijn?
voordelen metalen zwembad
Hoe krijg je een inbouwzwembad op een dakterras?
Welke vormen spa’s zijn er?
spa een persoon
Bestaat er een 1 personen spa?
Op zoek naar een polypropyleen zwembad fabrikant?